«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SEATRAC ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ»

“Ο Δήμος Θήρας σας ενημερώνει ότι στην παραλία της Περίσσας, το SeaTrac, η μη-μόνιμη εγκατάσταση για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, έχει εγκατασταθεί και είναι διαθέσιμο προς χρήση. Από την 05/07/2024 ανάλογη εγκατάσταση λειτουργεί και στην παραλία του Καμαρίου.
Το SeaTrac είναι τοποθετημένο στην αρχή της παραλίας της Περίσσας (Κολάδα) και για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, έχει τοποθετηθεί ειδικό αποδυτήριο για ΑμεΑ, καθώς και ειδικές πινακίδες για θέση στάθμευσης κοντά στην ξύλινη ράμπα πρόσβασης από τον δρόμο έως το SeaTrac.
  Στην παραλία του Καμαρίου έχει τοποθετηθεί βόρεια του ΚΥΕ «EL Grecco» με τις ανάλογες παροχές.
Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από εξιδεικευμένους τεχνικούς της εταιρείας «TOBEA» συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της εταιρείας κ. Ιγνάτιο Φωτίου με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Θήρας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Ανδρέα Λειβαδάρου.
Το SeaTrac δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα και επίσης αποτελεί ένα βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, καθώς μπορούν να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους.
  Οι λουόμενοι που επιλέγουν την ακτή κοντά στο SeaTrac, ιδιαίτερα οι γονείς με μικρά παιδιά, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών των ίδιων αλλά και των παιδιών τους. Παρακαλούμε θερμά τους λουόμενους να συμβουλεύουν και να αποτρέπουν τα παιδιά από το να παίζουν πάνω στον μηχανισμό, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του και αφετέρου να αποφευχθούν ατυχήματα και τραυματισμοί!
Τέλος, στα πλαίσια τις καθημερινής μας προσπάθειας να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, πραγματοποιούμε προσπάθειες να προμηθευτούμε και άλλα SeaTrac για τις ακτές μας ώστε κανείς συνάνθρωπος μας να μην αποκλείεται από τα οφέλη και την επαφή του με τις θάλασσες μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *