ΕΕΚΦΝ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΗΟΜΕ PORTING”

 

 

κρουαζιερα_1Απεργίες λιμενεργατών στον λιμένα Πειραιά.

Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,

Αναφερόμενοι στο θέμα της περίληψης, παρακαλούμε όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον λιμένα του Πειραιά με τη συνεχιζόμενη απεργία των λιμενεργατών.

Η εικόνα της ταλαιπωρίας των πληρωμάτων των πλοίων από την μία πλευρά που αφορά την μεταφορά με τα χέρια των αποσκευών χιλιάδων επιβατών και η διαδικασία τροφοδοσίας των πλοίων με διάφορα υλικά και κυρίως τροφοεφόδια, από την άλλη, λειτουργούν ανασταλτικά στην εξυπηρέτηση που πρέπει να παρέχεται και η εικόνα που δημιουργείται μπροστά στους επιβάτες – επισκέπτες, είναι ότι το χειρότερο για τον πρώτο λιμένα της Χώρας.

Έχουμε όλοι χρέος σήμερα, να πράξουμε το καλύτερο για να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία να ισοσκελιστεί η αρχικά εμφανισθείσα μειωμένη κίνηση στον λιμένα Πειραιά, εκμεταλλευόμενοι ακυρώσεις προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων σε λιμένες Τουρκίας, λόγω των γνωστών γεγονότων.

Η επιθυμία όλων των διαχειριστριών εταιρειών, είναι να συνεχίσουν τα πλοία τους να προσεγγίζουν στον Πειραιά, αλλά δεν προτίθενται να πράξουν αυτό όταν έρχονται, εδώ και αρκετές ημέρες, αντιμέτωπες με τα προαναφερόμενα προβλήματα, από πλευράς εξυπηρετήσεως των πλοίων και των επιβατών – τουριστών.

Κύριοι Υπουργοί, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε ακύρωση δρομολογίου προσέγγισης στον Πειραιά, παρασύρει όλο το πρόγραμμα του κυκλικού ταξιδίου στους επόμενους Ελληνικούς λιμένες και χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης του home porting, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπου ειδικά για την φετινή περίοδο προεβλέπετο αισθητή αύξηση.

Η Ένωση και τα Μέλη μας, απευθύνουν έκκληση σε όλους σας να εξεταστεί με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα άμεσα, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι, όσο προχωρά η τουριστική περίοδος προς την κορύφωση της κίνησης και συνεχίζονται οι απεργίες, οι απώλειες προσεγγίσεων των πλοίων στον Πειραιά και ασφαλώς και σε άλλους λιμένες της περιφέρειας θα αυξάνονται, με ανάλογη ζημιά της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Εθνικής μας Οικονομίας”.

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *