“ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β. ΣΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΙΟ

 

 

 

“Δυστυχώς τα χειρότερα ήλθαν . Η προβλήτα του Αθηνιού γκρεμίστηκε από τον Γαρμπή και με τις πολλές φετινές βροχοπτώσεις, άνοιξε και η στροφή του Αθηνιού με αποτέλεσμα το νησί , χωρίς υπερβολή, να κινδυνεύει να αποκλειστεί από θαλάσσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Σαντορινιούς αλλά και τους επισκέπτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ , μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει πέντε ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, για την κατασκευή νέου εμπορικού λιμένα , για την κατάσταση των πρανών της καλντέρας και για την επικινδυνότητα του δρόμου από και προς τον Αθηνιό.

Δυστυχώς, οι απαντήσεις των προηγούμενων και της σημερινής Κυβέρνησης ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Στην πραγματοποιηθείσα σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ, η θέση μας ήταν σαφής. Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, να καταγγείλουν τη συμπεριφορά των αρμόδιων υπουργών, που θα έπρεπε να είχαν επισκεφθεί το νησί και να είχαν δώσει λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα ,που έχει ανακύψει και πρέπει άμεσα να λυθεί. Δεν το έπραξαν και δεν το πράττουν γιατί έτσι τους βολεύει και μάλιστα τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Η θέση μας για άλλη μια φορά διατυπώνεται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο.

Η κυβέρνηση ,η περιφέρεια και ο Δήμος να δώσουν άμεση λύση και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και το μπαλάκι από τον Άννα στον Καιάφα. Πρέπει να αποφασίσουν άμεσα τη λύση του οξυμμένου προβλήματος.

Ο λαός της Σαντορίνης ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφή και να αποτραπούν τα χειρότερα.

Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όχι να πηγαινοέρχονται για φιέστες, να περιδιαβαίνουν τα νησιά για καλοκαιρινές διακοπές, μεγάλα λόγια και να πουλούν στους νησιώτες, φύκια για μεταξωτές κορδέλες .

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου θα επιμείνει να δοθεί γρήγορη και άμεση λύση χωρίς άλλη καθυστέρηση .

Πιστεύει ακράδαντα ότι ο καθοριστικός παράγοντας που θα συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος , είναι η δυναμική παρέμβαση του Θηραικού λαού σε αντίθεση με αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση «η συνεχής αναπαραγωγή και οι διαρροές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης …..στο μόνο που συμβάλλουν είναι στη μεγιστοποίηση και πρόκληση αναίτιου πανικού….

Τέλος, με τον αποκλεισμό μας από τις δήθεν τελευταίες συσκέψεις που έγιναν στο νησί μας και προκλητικά αγνοηθήκαμε από τον Περιφερειάρχη Λεονταρίτη, έχουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε παρόντες και καθημερινά θα μας βρίσκουν μπροστά τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *