Site icon Santonews

Δυο νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας που εξέλεξαν ήδη δημάρχους

Χωρίς αντίπαλο οι σημερινοί Δήμαρχοι Ίου-Σικίνου

 

 

 

 

Την ώρα που οι εκλογικές μάχες στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες της χώρας μαίνονται, έξι   Δήμαρχοι, σχεδιάζουν χωρίς εκλογικό άγχος την επόμενη μέρα. Δύο από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται στην Π.Ε Θήρας.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Σικίνου Βασίλη Μαράκη, που κερδίζοντας με σχεδόν 53% τις εκλογές του 2014, κατέβηκε μοναδικός υποψήφιος το 2019 και η… μοναξιά της εκλογικής διαδικασίας συνεχίζεται και στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

 

Αξιοσημείωτη όμως, είναι και η περίπτωση της Ίου, καθώς ο εκεί Δήμαρχος κ. Γκίκας Γκίκας, μπορεί να ισχυριστεί πως όλη του την ενήλικη επαγγελματική του ζωή, την έχει περάσει μέσα στον Δήμο. Υπάλληλος του Δήμου επί 21 συναπτά χρόνια, αναγνωρίστηκε από τους Δημότες της Ίου ως ο κατάλληλος να αναλάβει τα ηνία αποσπώντας στις εκλογές του 2019, το εμφατικό 63%. Από εκεί και μετά, ο δρόμος του μακρόπνοου σχεδιασμού και της αποτελεσματικής διαχείρισης, του χάρισαν την μοναξιά της κορυφής. Χωρίς αντίπαλο κι αυτός, στην επερχόμενη αναμέτρηση.

Όταν λοιπόν η κοινωνική ωριμότητα συναντά τη συνετή και οραματική δράση, οι αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα ενός τόπου. Και οι τυχόν διαφωνίες, οδηγούν σε δημιουργική σύνθεση και όχι σε άγονη ρήξη.

Exit mobile version