Δράση Συμπερίληψης με τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Οίας

 

 

 

 

“Δύο σχολεία, ένας μεγάλος κύκλος, μια όμορφη ιδέα ενός μουσικοκινητικού παιχνιδιού με στόχο τη συμπερίληψη αρκούν για να δημιουργηθεί μια νέα φιλία! Έτσι λοιπόν, σήμερα Παρασκευή 24/11/2023 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Οίας με την συνοδεία των δασκάλων: κα. Εύη Ταμπούρη και κα. Μαρία Κασαπίδου.

Οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων συμμετείχαν με την υποδειγματική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων σε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι και χορό σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο. Το μουσικοκινητικό παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε την ονομασία της “Καυτής πατάτας”, όπου μετά μουσικής τα παιδιά δίνουν τη μπάλα ο ένας στον άλλο και σε όποιον σταματήσει η μουσική, “καίγεται” από την “καυτή πατάτα” και βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Η μουσική συνεχίζεται μέχρι τον επόμενο τυχερό της “καυτής πατάτας” μέχρι την τελική αναμέτρηση για τον έναν τυχερό νικητή του παιχνιδιού! Σίγουρα, πέρα από τη νίκη του ενός παιδιού που ο τυχερός ήταν μαθητής του Δημοτικού Σχολείου της Οίας, στο τέλος όλα τα παιδιά και των δύο σχολείων κέρδισαν στο παιχνίδι τη χαρά της ισότιμης συμμετοχής, όπως το βιώσαμε όλοι μας, μικροί μεγάλοι, πολύ δυνατά σήμερα στην αυλή του σχολείου μας.

 

Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές/τριες χόρεψαν με τον συντονισμό όλων των παιδιών ακολουθώντας ένα μοτίβο κινήσεων σε πολύ γρήγορους χρόνους. Συντονιστές του πρώτου και δεύτερου μέρους της δράσης, ήταν τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου μας: κ. Δήμητρα Μαυροκεφάλου (Σχολική Νοσηλεύτρια ΠΕ25) και κ. Γιάννης Φαρρούκου (Εργοθεραπευτής ΠΕ29), οι οποίοι οργάνωσαν τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού και του χορού και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Πολλά συγχαρητήρια επίσης, σε όλα τα παιδιά και των δύο σχολείων που συμμετείχαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων που υποστήριζαν σημαντικά όλους τους μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής και συμπεριληπτικής δράσης. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Οίας κ. Αντώνιο Μπουντώλα για την συνεργασία και επικοινωνία ως προς τον προγραμματισμό της επίσκεψης του σχολείου τους στη δική μας σχολική μονάδα.

Τα κεράσματα της ημέρας ήταν δωρεάν προσφορά από τον κ. Πέτρο Πρέκα (Φούρνος Σβορώνος) και τον ευχαριστούμε θερμά για κάθε στήριξή του προς τη σχολική μας κοινότητα και οι χυμοί και τα γλυκίσματα ήταν δωρεά από τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Θήρας  και ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” κ. Ιωάννη Κουλελή.

Σημαντική και ενθαρρυντική τέλος, ήταν η παρουσία των μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας, του Προέδρου κ. Ιωάννη Κουλελή και της γραμματέως κ. Άννας Αργυρού έπειτα από πρόσκληση της Διεύθυνσης του σχολείου και τους ευχαριστούμε πολύ.

Αποχαιρετήσαμε τους νέους φίλους μας, δίνοντας την υπόσχεσή μας ότι θα προγραμματίσουμε  και τη δική μας εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο της Οίας και ελπίζουμε η σημερινή μας γνωριμία και συνάντηση να φωτίζει πάντα στις ζωές όλων των παιδιών με ή χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες/αναπηρίες ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο Ταξίδι, όσο μακρύς και αν είναι ο δρόμος…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *