Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗ: «ΣΕΦ… ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ»

ΖΑΝΕΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ: “ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ”

 

 

  Μόνο ειδυλιακή δεν είναι η κατάσταση στην πλειοψηφία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μετά τις αλλεπάλληλες αφαιρέσεις αρμοδιοτήτων από τον Χ. Κόκκινο, η πρακτική των επιθέσεων των στενών συνεργατών του Περιφερειάρχη, προς τον αιρετό χωρικό Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου (οι αιρετοί Αντιπεριφερειάρχες, δεν μπορούν να παυθούν), ακολούθησε μια ακόμα σκληρή ανταλλαγή δηλώσεων, μεταξύ του κ. Φιλήμονος Ζανετίδη και του κ. Χαράλαμποιυ Κόκκινου, με αφορμή τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στο νησί. Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Κόκκινος, διαθέτει μόνο την αρμοδιότητα του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας, την οποία ορίζει ρητά ο νόμος.

Τα Δελτία Τύπου, συνιστούν ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

 

 

 

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Φ. Ζαννετίδης:

“Μονίμως απών και αδιάφορος ο Χαρ. Κόκκινος για την Πολιτική Προστασία, την μοναδική αρμοδιότητα που εκ του νόμου καλείται να ασκήσει
Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν, σε ότι αφορά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στο νησί της Κάσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, διευκρινίζει τα εξής:

«Τρεις μέρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο νησί της Κάσου και διαπιστώνοντας την ανυπαρξία και την αδιαφορία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου να ασκήσει την μοναδική εκ του νόμου αρμοδιότητα που κατέχει, αυτήν της Πολιτικής Προστασίας, αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Ο μονίμως διαμαρτυρόμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος τόσο αρέσκεται να στέλνει σωρηδόν επιστολές διαμαρτυρίας και να παίζει το ρόλο του δήθεν κατατρεγμένου, περί άλλων τυρβάζει. Τρεις μέρες μετά τις καταστροφές, δεν είχε αναλάβει καμία πρωτοβουλία, πιθανότατα δε, ούτε καν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί στην Κάσο, αφού ήταν βαριά απασχολημένος στο να περιφέρεται στα πανηγύρια, να βγάζει λογύδρια και να ποζάρει σε φωτογραφήσεις.

Με την στάση της ανυπαρξίας και της αδιαφορίας, που δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει, εξέθεσε την Πολιτική Προστασία και τον θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Για να καλύψουμε το κενό της άσκησης της μοναδικής εκ του νόμου αρμοδιότητας που έχει ο Χαράλαμπος Κόκκινος, αναγκαστήκαμε για μια ακόμη φορά να παρέμβουμε, για να βοηθήσουμε το νησί της Κάσου να ανταπεξέλθει στις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν στην Λέρο και στην Πάτμο, όπου και πάλι ο κ. Κόκκινος ήταν επιδεικτικά απών»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Μαριάς, ο Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου και ο Προϊστάµενος ∆/νσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, εξετάστηκαν τα αιτήματα του Δήμου Κάσου και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δύο φάσεις.

Κατ’ αρχήν, με την άμεση αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου του νησιού, στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβικής σύμβασης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έχει συνάψει η Περιφέρεια για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου. Σε δεύτερο επίπεδο, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας θα μεταβεί εντός των ημερών στο νησί, για την καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων απαιτεί την εκπόνηση μελετών”

 

 

Απάντηση Χ. Κόκινου

Χ. Κόκκινος

“ΕΚΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Την ώρα που βρισκόμουν σήμερα 5.4.2017, με τον αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό ρόλο μου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο και διεκδικούσα μαζί με δεκάδες εκπαιδευτικούς της περιοχής μας καλύτερη παιδεία για τους μαθητές των νησιών μας και διορισμούς εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γαστρονομίας κ. Ζαννετίδης, σε ταυτόχρονη συνέντευξη τύπου καταφέρθηκε απρόκλητα εναντίον μου με απρέπεια και προσβολή. Το «πιπεράτο» της υπόθεσης είναι ότι (σύμφωνα με πληροφόρηση που έχω) απάντησε σε ερώτηση Περιφερειακού Συμβούλου – της πλειοψηφίας της Π.Ν.Αι. και τοποθετημένου σε έμμισθη θέση σε εταιρία της, που ασκούσε την ιδιότητα του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη τύπου.

Ενημερώνω την κοινή γνώμη ότι ουδέποτε ζητήθηκε από τον κ. Ζαννετίδη ή από οποιοδήποτε άλλον ενημέρωση για ενέργειές μου που αφορούν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου και εμένα προσωπικά για το ζήτημα που προέκυψε από τις πρόσφατες πλημμύρες στο νησί της Κάσου (στο οποίο αναφέρθηκε για να μου επιτεθεί).
Υπάρχουν έγγραφα και μαρτυρίες που θα δοθούν στο φως της δημοσιότητας και όπου αλλού χρειαστεί για τα παραπάνω που ισχυρίζομαι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γαστρονομίας (αναφέρω για συντομία τον παραπάνω τίτλο της «γαστρονομίας», διότι ο κ. Ζαννετίδης έχει τοποθετηθεί σε πολλά αξιώματα από τον κ. Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου) για πρώτη φορά αναφέρθηκε και αποδέχθηκε δημόσια ότι έχω την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.
Δυστυχώς είναι αυτός:
– που ξεχνά ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. μαζί με συναδέλφους της πλειοψηφίας, (όχι της παράταξης της μειοψηφίας…) καταψηφίζει τις υπηρεσιακές μετακινήσεις μου, και βάζοντάς μου διαρκώς εμπόδια να ασκήσω απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου (ήδη έχω προσβάλλει τις αποφάσεις στην Επιτροπή του Άρθρου 7 του ν. 2839/2000, αναμένω την εκδίκασή τους και αν χρειαστεί το θέμα θα κριθεί στη Δικαιοσύνη).
και περίπου οι ίδιοι άνθρωποι που καταψήφισαν εισήγησή μου για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Οικονομική Επιτροπή της Π.Ν.Αι. το Μάη του 2015.
– που δε με καλεί ετσιθελικά και με αποκλείει σε συνεδριάσεις που αφορούν την Πολιτική Προστασία, όπως οι πρόσφατες για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και των καταστροφών της Κάσου, που συγκάλεσε,
– που δεν ζήτησε ενημέρωση ούτε από εμένα, ούτε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας που προΐσταμαι, για το ποιες ενέργειες πραγματοποιήσαμε για το ζήτημα που προέκυψε στην Κάσο, αλλά έτρεξε να με «καταγγείλει», ενώ ήξερε ότι είμαι στη Ρόδο… και ασκώ τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα,
– που με έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις ενέργειές του και έχει αφήσει αναπάντητα πολλά υπηρεσιακά μου ερωτήματα.

Την παρουσία μου και το έργο μου τη γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες της Δωδεκανήσου, αλλά και όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Η προσπάθεια δυσφήμισής μου από τον κ. Ζαννετίδη αποτελεί για μένα διαφήμιση. Άλλωστε αποτελεί «κοινό μυστικό» ποιος είναι ο ρόλος του και η στάση του απέναντί μου.
Του προτείνω να ασχοληθεί με κάτι παραγωγικό με τις απρεπείς και ανερμάτιστες επιθέσεις εναντίον μου, ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ και ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Τέλος, όσον αφορά το νέο του τίτλο που του προστέθηκε στο βιογραφικό του με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αυτόν της γαστρονομίας, του εύχομαι να έχει επιτυχία και να μη συνεχίσει τέτοια λάθη, διότι θα μείνει στην Ιστορία ως
«Ο ΣΕΦ ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ».
Υ.Γ. 1:
Ενημερώνω ότι δε διαθέτω ούτε γραφείο τύπου, ούτε ειδικούς συμβούλους (εξακολουθεί να μην τον εγκρίνει ο κ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου) και δεν πρόκειται να μπω πάλι στη διαδικασία να απαντήσω στον κ. Ζαννετίδη. Γράφω μόνος μου τα δελτία τύπου και είμαι υπεύθυνος των πράξεών μου.
Υ.Γ. 2: Στις εκδηλώσεις που καλούμαι και παρίσταμαι λόγω του αυτοδιοικητικού μου ρόλου και «ενοχλώ» γι’ αυτό τον κ. Ζαννετίδη, μεταβαίνω -ως εξαίρεση- με το Ι.Χ. μου και όχι με ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ όπως πράττει συχνά – πυκνά ο κ. Ζαννετίδης και κάποια άλλα μέλη της ηγεσίας της Π.Ν.Αι….”.

 

 

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΝΕΤΙΔΗ

Φ. Ζαννετίδης: ”Ο κατά φαντασίαν Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, δεν πήρε ακόμη “χαμπάρι” τι έγινε στην Κάσο”

 

Στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

Από την αναμενόμενα φαιδρή χθεσινή ανακοίνωση του Χ. Κόκκινου, μάθαμε τα εξής :

1. Έως και σήμερα, 6 ημέρες μετά τις καταστροφές που υπέστη το νησί της Κάσου, ο αυτοδιαφημιζόμενος και κατά νόμο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, “χαμπάρι” (που λένε και στο χωριό μου) δεν πήρε.

2. Το μόνο που τον ίδιο ενδιαφέρει και για το οποίο προτίθεται να δαπανήσει από τον πολύτιμο, διαρκώς ελεύθερο χρόνο του, τόσο ώστε να το διατυμπανίζει επίμονα και κουραστικά, είναι οι μετακινήσεις του και μάλιστα, προσθέτω ως χρήσιμη για το αναγνωστικό κοινό παρατήρηση, ασχέτως αν αυτές οι μετακινήσεις είναι νόμιμες ή παράνομες, αφού αυτές οι “λεπτομέρειες” τον Χ. Κόκκινο ούτε τον αγγίζουν ούτε τον συγκινούν.

3. Επιβεβαιώνει τον πανάξιο τίτλο του “Κατά Φαντασίαν Αντιπεριφερειάρχη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *