Αυθαίρετη μετακίνηση μηχανικού στη Νάξο καταγγέλλει το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής

  “Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και αυθαίρετη μετακίνηση  συναδέλφισσας Πολιτικού Μηχανικού Π.Ε.,  Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, και μάλιστα της μοναδικής ΠΕ με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού του Τμήματος, σε θέση μη αντίστοιχη με την ειδικότητά της ( συγκεκριμένα από το Τμήμα Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νάξου, στο Τμήμα Ανάπτυξης Π.Ε. Νάξου) κατά παράβαση του Π.Δ. 99 «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα», στο άρθρο 3) και του γνωστικού υπόβαθρου σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών της, ως Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού.

Όπως καταγγέλλει η συναδέλφισσα, κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ως επιβλέπουσα σε έργο της Νάξου, αρνήθηκε να εισηγηθεί την πληρωμή εργασιών που ουδέποτε εκτέλεσε η ανάδοχος εταιρεία. Μάλιστα, η μετακίνησή της έλαβε χώρα μία ώρα μετά τη λήξη τηλεδιάσκεψης για το επίμαχο θέμα, στην οποία συμμετείχαν ο Έπαρχος Νάξου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η επιβλέπουσα, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κατά τη διάρκειά της υπήρξε αυτονόητη δήλωση της επιβλέπουσας Πολιτικού Μηχανικού, ότι δεν πρόκειται να εισηγηθεί την πληρωμή εργασιών που δεν έχουν εκτελεστεί  και οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με την νομοθεσία.

  Ήταν τέτοια η βιασύνη, «να απαλλαγούν» από την συγκεκριμένη υπάλληλο, ώστε η αρχική απόφαση μετακίνησης ( α.π. 13154/78/30.01.2024 ), η οποία εκδόθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επίμαχη σύσκεψη, στερείται τεκμηρίωσης. Ένα μήνα μετά και, αφού κατατέθηκαν προσφυγές (5412/19-02-2024 και 5413/19-02-2024) τόσο από την θιγόμενη υπάλληλο όσο και τον Σύλλογο Υπαλλήλων , η Περιφέρεια επανήλθε ( !!! ) με «συμπληρωματική» απόφαση ( α.π. 25597/107/26.02.2024), με την οποία επικαλείται αόριστες υπηρεσιακές ανάγκες, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εξ όσων πληροφορούμαστε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέχρι σήμερα, δεν έχει απαντήσει, ποιόν και τι εξυπηρετεί αυτή η μετακίνηση. Από τα γεγονότα και την «αιτιολόγηση» των επίμαχων αποφάσεων ( αρχικής & ….συμπληρωματικής ) , δεν προκύπτει κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, πολλώ δε μάλλον και πρόθεση αρτιότερης εκτέλεσης δημοσίων έργων στην ΠΕ Νάξου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυθαίρετη μετακίνηση της συναδέλφισσας έχει καταγγελθεί τόσο από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Περιφέρειας ( Π.Ε. Κυκλάδων ), όσο και από την τοπική κοινωνία της Νάξου.

Από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί την αιφνιδιαστική όσο και, ουσιαστικά, αναιτιολόγητη μετακίνηση Πολιτικού Μηχανικού που υπηρετεί στις Π.Ε. Κυκλάδων.

Κατά την Γνώμη του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής , οι αιφνιδιαστικές όσο και αυθαίρετες μετακινήσεις, ικανοτάτων και έμπειρων συναδέλφων Π.Ε. Μηχανικών, σε υπηρεσίες εκτός του αντικείμενου των τεχνικών έργων, συνδέονται άμεσα με τους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής τους.  

Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι αποκαλύπτουν το τρόπο με τον οποίο η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την «χρηστή διοίκηση» αλλά και τα πραγματικά κριτήρια με τα οποία «αξιολογεί» το έργο των υπηρεσιακών στελεχών. Όσο αφορά το πως η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την άρτια υλοποίηση δημόσιων έργων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, ούτε λόγος….

Ως Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συναδέλφισσα. Ταυτόχρονα, καλούμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση σεβόμενος, επιτέλους, τους κανόνες της χρηστής διοίκησης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *