ΑΘΗΝΙΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΚΦΝ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  

 

 

“Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ανακοινώνει ότι, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Δευτέρα 22 / 4, συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, παρουσία εκπροσώπων διαχειριστριών εταιρειών και φορέων εκπροσώπων κρουαζιέρας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον λιμένα Αθηνιού και το οδικό δίκτυο που συνδέει αυτόν με την κεντρική οδική αρτηρία του νησιού, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μαζί με τον κ. Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους της κρουαζιέρας για την εξέταση από την πλευρά των, με αρμόδιους τεχνικούς, την όλη κατάσταση, με σκοπό τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων, προκειμένου για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμένος, καθώς και την ομαλότητα, σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, όπως προαναφέρεται.

Από πλευρά της, η ΕΕΚΦΝ επεσήμανε την ανάγκη άμεσων ενεργειών, για την αποκατάσταση των ζημιών, σε όλα τα τμήματα και τις περιοχές που εξυπηρετείται η κίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών – τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια και επισκέπτονται τα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής.

Ζητήθηκε από τη Διοίκηση της Ένωσης η εξέταση και ο σχεδιασμός δημιουργίας εγκαταστάσεων λιμένος και σε άλλη περιοχή και θέση, προκειμένου για την ανακούφιση του λιμένος Αθηνιού, μοναδικού σήμερα και εντελώς ανεπαρκούς να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες. Επισημάνθηκαν στο σημείο αυτό και άλλοι ευαίσθητοι παράγοντες, που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών, όπως αυτοί της μορφολογίας του εδάφους που μπορεί να μην αντέξει στο μέλλον και άλλες τέτοιες καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και άλλων σοβαρότερων γεγονότων.

Με την ευκαιρία συζητήθηκε και το θέμα που αφορά τις διαδικασίες, σχετικά με την κατασκευή του δεύτερου τελεφερίκ, που συζητείται επί χρόνια, προκειμένου για την αυτόνομη εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, παρέχοντας τη δυνατότητα, με τον νέο αναγκαίο σχεδιασμό, να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες προς την πόλη των Φηρών, αλλά και την μετακίνησή των στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των αρμοδίων τοπικών φορέων – Αντιπεριφέρειας Κυκλάδων και Λιμενικού Ταμείου Θήρας – και η χωρίς καθυστέρηση δρομολόγηση από την πλευρά των όλων των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου για την εκτέλεση, το δυνατόν συντομότερο, των έργων που αφορούν τον λιμένα Αθηνιού από πλευράς επάρκειας κρηπιδωμάτων παραβολής των σκαφών που αποεπιβιβάζουν τους επισκέπτες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, την αποκατάσταση λειτουργίας του χερσαίου χώρου του λιμένος, προκειμένου για τη στάθμευση των λεωφορείων που παραλαμβάνουν τους επισκέπτες για τις εκδρομές.

Όσον αφορά την ασφάλεια του ανηφορικού δρόμου, που συνδέει τον λιμένα Αθηνιού με την κεντρική οδική αρτηρία, επιβεβαιώθηκε εγγράφως, από αρμόδιους τεχνικούς της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ασφάλεια κυκλοφορίας στον δρόμο, καθώς και οι μικρές παρεμβάσεις σε δύο σημεία αυτού, από πλευράς αποκαταστάσεως άμεσα, περιορισμένης εκτάσεως ζημιών”.

Συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές ότι, θα υπάρχει απευθείας επικοινωνία για οτιδήποτε αφορά τα θέματα που συζητήθησαν και η συνέχιση πραγματοποίησης τακτικών επισκέψεων, όπως και στο παρελθόν, με σκοπό πάντα την, με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, εξυπηρέτηση των καταπλεόντων κρουαζιεροπλοίων και ιδιαίτερα των επιβατών τουριστών που μεταφέρονται με αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *