ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΣΚΑΦΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΕΣΣΕΣ

 

 

 

 

Στην απομάκρυνση των μεταλλικών υποδοχέων απορριμμάτων (σκάφες) από την περιοχή του Μητροπολιτικού Ναού Θήρας, προχωρά ο Δήμος Θήρας και η εργολήπτρια εταιρεία της καθαριότητας.  Οι ανοιχτού τύπου υποδοχείς αντικαθίστανται από σύγχρονες κλειστές μεταλλικές πρέσσες που έχουν τετραπλάσια χωρητικότητα.

Πρόκειται για μια ενέργεια που απαλλάσσει ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της πρωτεύουσας του νησιού, από ένα αισθητικό και περιβαλλοντικό άγος. Οι νέοι συμπιεστές, είναι επιπλέον και άοσμοι, με προφανή οφέλη για τους επισκέπτες και επιχειρηματίες της περιοχής.

 

Το μέγα ερώτημα βέβαια, είναι αν οι επιχειρηματίες, θα πειθαρχήσουν στην απλή διαδικασία της απόρριψης των σκουπιδιών μέσα στην πρέσα και της πίεσης ενός κουμπιού για την ενσωμάτωση με τα υπόλοιπα που ήδη βρίσκονται εκεί. Είναι απλούστατο, αλλά η εμπειρία από τους συμπιεστές από τα ψαράδικα των Φηρών, δεν είναι ενθαρρυντική. Ίσως χρειαστεί η αυστηρή παρακολούθηση και η επιβολή κυρώσεων μέχρι να εμπεδωθεί πως η χρήση των ακριβών μηχανημάτων, είναι για το καλό της πόλης και του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *