ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ

 

 

“Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Αναφης κο Ιάκωβο Ρούσσο ενημερώθηκα πως διακόπηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των επιδοτούμενων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων AQUA JEWEL και ΠΡΕΒΕΛΗΣ προς το νησί της Αναφης. Τα εν λόγω πλοία σταμάτησαν τα δρομολόγια τους για την απαραίτητη ετήσια επισκευή τους.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν προνόησε ώστε να αντικατασταθούν τα δρομολόγια των παραπάνω πλοίων με κάποιο άλλο έχοντας ως αποτέλεσμα η Ανάφη να μείνει εντελώς αποκλεισμένη για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Τα Συνταγματικά δικαιώματα αποτελούν αναντίρρητα την ουσία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Μια ουσία που δυστυχώς τα τελευταία χρονια έχει παραποιηθεί στη χώρα μας. Το άρθρο 102 Σ υπάρχει μόνο θεωρητικά διότι στην πράξη όχι μόνον δεν προστατεύεται η νησιωτικοτητα αλλά τουναντίον καταστρατηγείται σε καθημερινή βάση.

Είναι ειλικρινά εξαιρετικά λυπηρό εν έτη 2019 να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Προφανώς οι ιθύνοντες αυτής της χώρας έχουν πλήρη άγνοια του νησιωτικού χώρου διότι αν γνώριζαν πως είναι η ζωή σε ένα μικρό νησί όπως η Ανάφη όχι απλά δεν θα έμεναν οι Αναφαιοι αποκλεισμένοι για δεκαπέντε ημέρες αλλά θα φρόντιζαν να προγραμματιστούν ακόμη περισσότερα δρομολόγια την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση τους!

Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να διευθετηθεί άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο πλοίο το επιδοτούμενο δρομολόγιο προς την Ανάφη τόσο για τη μεταφορά των νησιωτών και της τροφοδοσίας τους αλλά όσο και για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Θηρας

«Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

Ιουλια Καραμολεγκου”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *