ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΑΣ

“ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

 

 

 

Σε απάντηση στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων της Οίας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ν. Ζώρζος θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

«Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε το δίκαιο αίτημα σας για βελτίωση της σχολικής μονάδας στην Οία. Βρισκόμαστε πραγματικά δίπλα σας και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Ήδη από το Φεβρουάριο του 2011 και μέχρι σήμερα ο Δήμος Θήρας βρίσκεται σε αδιάκοπο αγώνα ώστε να ξεπεραστούν τα ανυπέρβλητα προβλήματα με τους όρους δόμησης. Μετά τις πιέσεις μας εξεδόθη Προεδρικό Διάταγμα και ΦΕΚ όπου κατά παρέκκλιση μας εγκρίθηκαν οι όροι δόμησης και άμεσα εξεδόθη από τη ΔΟΜ Θήρας η προβλεπόμενη οικοδομική άδεια για την εκτέλεση του έργου.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα σας:

  • To συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.750.000€. Η ενημέρωση του κ. Σαμλίδη – αρχιτέκτονα μελετητή του έργου – σχετικά με το συνολικό κόστος του έργου είναι ελλιπής, καθώς αφορά μόνο στις οικοδομικές εργασίες οι οποίες πράγματι ανέρχονται στα 1.250.000€ Ωστόσο, δεν είχε υπολογιστεί το κόστος των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών το οποίο ανέρχεται στις 500.000€. Επομένως το σύνολο των εργασιών για την κατασκευή του έργου, που περιλαμβάνονται βεβαίως οι οικοδομικές και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, είναι 1.750.000€
  • Ομοίως και για τις 3 επιπλέον αίθουσες, ο κος Σαμλίδης (αρχιτέκτων μελετητής) υπολόγισε πρόχειρα το κόστος αποκλειστικά για τις οικοδομικές εργασίες χωρίς να συμπεριλάβει το κόστος για τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.
  • Το έργο του σχολείου της Οίας δεν μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για σχολικά κτίρια. Επιπλέον, καθώς δεν υπάρχει κτιριολογικό πρόγραμμα, θα γίνουν προσπάθειες να ενταχθεί ούτως ή άλλως σε

μια επόμενη πρόσκληση. Το διαθέσιμο κονδύλι του Δήμου για τα σχολικά κτίρια του νησιού μας είναι συγκεκριμένο και περιλαμβάνει το σύνολο των σχολείων. Στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν ανάγκες για κατασκευές/συντηρήσεις, γεγονός που δεν μπορεί ο Δήμος να το παραβλέψει.

  • Σχετικά με την κατασκευή των 3 αιθουσών, μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης. Υπολογίζεται ότι – και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες καθυστέρησης (π.χ. ενστάσεις, προσφυγές κλπ.) -το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μετά τα μέσα του επόμενου έτους. Η φύση του έργου έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο όχι μόνο να μετακινηθούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και να υποστούν τη φασαρία και την αναστάτωση ενός εργοταξίου. Παρόλα αυτά όμως, πιστεύουμε ότι με την καλή συνεργασία όλων των πλευρών θα μπορέσουμε να βρούμε λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Πρόθεση μας είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει το έργο και να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *