«OXI ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

 

 

“Όχι άλλη κοροϊδία, σχολείο τώρα για την Οία»

 

 

«Την Τετάρτη 07 Ιουνίου επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο αρχιτέκτονα κο Σαμλίδη Αντώνη ο οποίος έχει αναλάβει την αναθεώρηση του προϋπολογισμού για την κατασκευή ενός μέρους της επέκτασης του Δημοτικού σχολείου Οίας. Ο κος Σαμλίδης μας ανέφερε τα εξής:

 

Α) Εντός των ημερών θα στείλει στον Δήμο Θήρας την τροποποιητική μελέτη για την κατασκευή τριών(3) αιθουσών στο σχολείο μας, συνολικής επιφάνειας 180τμ. Οι αίθουσες θα χτιστούν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το παλιό γραφείο καθηγητών του σχολείου το οποίο θα πρέπει να κατεδαφιστεί.

 

Β) Το τελικό κόστος για την κατασκευή των τριών(3) αυτών αιθουσών ανέρχεται στα 230.000 ευρώ περίπου, μετά από πρόχειρο υπολογισμό του.

 

Γ) Η πρόσβαση των απαραίτητων μηχανημάτων για την κατασκευή των αιθουσών δεν μπορεί να γίνει από το δρομάκι που περνά μπροστά από την είσοδο του σχολείου λόγω στενότητας του και η πρόσβαση από το πίσω μέρος της πλατείας είναι δύσκολη λόγω ανισότητας, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι θα βρεθεί τελικά εφικτή λύση.

 

 

Δ) Το τελικό κόστος για την κατασκευή ολόκληρου του έργου ανέρχεται στο 1.250.000 ευρώ δίχως την όποια έκπτωση του αναδόχου μετά από την δημοπράτηση.

 

Μετά από τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπόλοιπο του κληροδοτήματος Μπλέιζ ανέρχεται περίπου στα 225.000 ευρώ, εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Οίας, ρωτάμε δημόσια τους αρμόδιους στον Δήμο Θήρας: 1 ον)

 

Γιατί μας είχαν ενημερώσει ότι το συνολικό κόστος ολόκληρου του έργου είναι 1.750.000 ευρώ, δηλαδή 0,5 εκατομμύριο περισσότερο από όσα μας είπε ο κος Σαμλίδης; Μήπως για να φουσκώσουν τον λογαριασμό ώστε να πειστούμε να ξεκινήσει μέρος της επέκτασης και όχι όλο το έργο;

 

2 ον) Γιατί ο Δήμος Θήρας μας είχε δηλώσει, στις αρχές του 2016 διαμέσου του αρμόδιου αντιδημάρχου κ Μάρκου Καφούρου σε ανοιχτή συνέλευση στο σχολείο μας και διαμέσου του νυν αντιδημάρχου κ Γιώργου Κυριαζή σε πρόσφατη διαμαρτυρίας μας έξω από τον Δήμο Θήρας (https://www.youtube.com/watch?v=OpZxiPfK1zU&feature=youtu.be&t=306), ότι ο Δήμος προτίθεται να βάλει για τις τρεις(3) αίθουσες επιπλέον του κληροδοτήματος Μπλέιζ γύρω στα 250.000 ευρώ; Δεν είχε επικοινωνήσει κανείς με τον κο Σαμλίδη ώστε να γνωρίζει ότι το υπόλοιπο του κληροδοτήματος Μπλέιζ (225.000€) σχεδόν επαρκεί για τις τρεις(3) αίθουσες;

 

Μήπως για να παρουσιάσουν την κατασκευή τους ως δικό τους έργο;

 

3 ον) Αν κάνουμε λάθος και τελικά ο Δήμος ήταν διατεθειμένος πραγματικά να βάλει αρχικά 250.000 ευρώ, γιατί δεν τα διαθέτει για να προχωρήσει άμεσα το έργο στην επόμενη φάση πέρα από τις τρεις(3) αίθουσες; Και γιατί δεν βάζει και το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο για την ολοκλήρωση του έργου; Περιμένει νέο ΕΣΠΑ; Και αν δεν ενταχθεί το υπόλοιπο έργο; Μέχρι πότε πάλι θα περιμένουμε; Μπορούν οι αρμόδιοι να μας δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα;

 

4 ον) Πότε τελικά θα δημοπρατηθεί η κατασκευή των τριών(3) νέων αιθουσών του σχολείου μας, τώρα που ο κος Σαμλίδης θα στείλει τις προσμετρήσεις και τον προϋπολογισμό;

 

 

5 ον) Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και πότε θα ολοκληρωθούν για τις τρεις(3) αίθουσες;

 

6 ον) Ποια μέτρα προστασίας των παιδιών μας θα υποχρεωθεί από τον Δήμο να αναλάβει ο ανάδοχος κατά την διάρκεια των εργασιών αν αυτές εκτελεστούν εντός του νέου σχολικού έτους 2017-2018;

 

7 ον) Πώς θα εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός των νέων αιθουσών και τι χρήματα προτίθεται να βάλει ο Δήμος διαμέσου της σχολικής επιτροπής; Ελπίζουμε οι αρμόδιοι από την μεριά του Δήμου Θήρας να απαντήσουν δημόσια το συντομότερο.

 

Ο μαθητικός πληθυσμός του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Οίας αυξάνεται κάθε χρόνο. Καταντήσαμε να ζητάμε τα αυτονόητα και να παίρνουμε μέχρι τώρα ασαφείς υποσχέσεις. Τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους αξίζουν αξιοπρεπείς σχολικές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Μπορούν τελικά οι υπεύθυνοι της πολιτείας να τις εξασφαλίσουν; Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Οίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *