ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΟΡΦΑΝΟ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 
 
 
  “Κύριε Ορφανέ,
Αν σας πήρε δύο ημέρες να επεξεργαστείτε την απάντησή σας και στο τέλος σας προέκυψε αυτό που με απογοήτευση διαβάσαμε, τότε κρίμα για την αναμονή. Ομολογουμένως, από εσάς περιμέναμε έστω και την τελευταία στιγμή κάποιες ειλικρινείς απαντήσεις. Αντί αυτών διαβάσαμε ανακρίβειες και ψεύδη γαρνιρισμένα με ειρωνεία χαμηλοτάτου επιπέδου. Στην απελπισμένη προσπάθεια σας να πετύχετε κάποια «νίκη» στο επίπεδο των εντυπώσεων είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με τον μόνο τρόπο που ξέρουμε: Επί της ουσίας. Ας μιλήσουμε κατ’ αρχάς για τα λίγα στα οποία συμφωνούμε μαζί σας.
 
 
Κι αφού αναφερθήκατε πρώτος στα ποσοστά, επιτρέψτε μας να κάνουμε το ίδιο. Όντως κριθήκαμε από τον λαό. Όπως κρινόμαστε καθημερινά. Όλοι μας. Τόσο εμείς που μετά από δύο θητείες ψηφιστήκαμε πρώτη παράταξη στο πρώτο γύρο των εκλογών, όσο και η δική σας παράταξη που ήρθε τέταρτη. Οι πολίτες πράγματι γνωρίζουν και κρίνουν, βάσει των κριτηρίων που αναφέρατε (ύφος, ήθος, εργατικότητα).
 
 
 
Τηρώντας αυτά τα κριτήρια οι Σαντορινιοί και οι Θηρασιώτες στις επαναληπτικές εκλογές έδωσαν στην σύμπραξη των τριών παρατάξεων, που συγκροτούν την σημερινή δημοτική αρχή, ποσοστό μικρότερο από ό,τι είχαν αθροιστικά στον πρώτο γύρο. Με απλά λόγια, ακόμα και πολίτες που σας τίμησαν αρχικά με την ψήφο τους, ήταν αρνητικοί στην προοπτική της τριμερούς συνεργασίας. Άρα μην σας απασχολούν τα ποσοστά μας. Κοιτάξτε τα δικά σας που έπεσαν ήδη μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.
 
 
 
Αυτό βέβαια θα έπρεπε να σας είχε κάνει πιο προσεκτικούς τόσο στους χαρακτηρισμούς σας όσο και στο ύφος άσκησης της εξουσίας. Αλίμονο όμως. Η δίψα για εξουσία φαίνεται ότι τελικά άλλους επηρέασε και όχι αυτόν που κατηγορείτε.
 
 
 
Ας πάμε τώρα σε αυτά που διαφωνούμε. Στα ερωτήματα που απευθύνετε, η απάντηση είναι απλή: ψεύδεστε. Σας διέψευσαν άλλωστε και οι ίδιοι οι πολίτες που δημοσιεύσαν στο διαδίκτυο ότι οι ίδιοι πήραν την πρωτοβουλία. Διευκρινίζουμε δηλαδή εδώ ότι δεν ήταν δική μας πρωτοβουλία. Μας ρωτάτε αν η Θηραϊκή Πολιτεία ως Δημοτική Αρχή ξέχασε ή απέκρυψε στοιχεία από τη δική σας διαχείριση του ΔΑΠΠΟΣ που ζημίωσε τον οργανισμό με 407.550,90€. Αναρωτιέστε δε γιατί δεν πήγαμε τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Μα επειδή αποφασίσαμε να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και δεν καλέσαμε το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το ΔΑΠΠΟΣ. Ο Εισαγγελέας άλλωστε έπεται του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 
 
Και επιτέλους ας δείξουμε λίγη σοβαρότητα σχετικά με τα οικονομικά. Η δημόσια διοίκηση διέπεται από αυστηρούς κανόνες και διαδικασίες. Η χρηστή διαχείριση του ταμείου επιβάλλει τήρηση των προβλεπομένων από τον νόμο και σχεδιασμό με γνώμονα το κοινό καλό. Αυτά δεν είναι «τυπολατρία». Πολύ περισσότερο η διαχείριση δεν είναι ένας αναδιανεμητικός μηχανισμός πόρων , ούτε το δημόσιο συμφέρον είναι το μοίρασμα χρημάτων χωρίς λογική και στόχευση.
 
 
Η διαχείριση δεν πρέπει να είναι ανταλλακτήριο ψήφων και επιρροής μέσω ρουσφετιών. Αν ήταν έτσι, η πετυχημένη διοίκηση θα ήταν αυτή που θα σώρευε το μεγαλύτερο χρέος. Μόνο που το χρέος κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθεί, κύριε Ορφανέ. Ως Δημοτική Αρχή το αποπληρώσαμε και το γνωρίζουμε καλά.
 
 
 
Λέτε ότι δε θα διστάσετε να πάτε κατηγορούμενος στο μέλλον αρκεί να παρουσιάσετε τη δική σας εκδοχή παραγωγής έργου. Ωστόσο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν εξαρτάται από τον οποιονδήποτε αιρετό (ή μη αιρετό) και τον πιθανό δισταγμό του το αν θα πάει κατηγορούμενος στο δικαστήριο. Αν υπάρχει λόγος, οι αρχές τον καλούν και πάει, είτε διστάζει είτε όχι. Είτε έχει κάνει παρατυπίες στη διοίκηση είτε έχει καταχραστεί χρήμα που δεν ήταν δικό του.
 
 
Όσο για τον δημόσιο διάλογο, είμαστε πάντα ανοικτοί σε αυτόν. Ναι, ας συζητήσουμε τι κληρονομιά παραδώσαμε στον Δήμο, τους Οργανισμούς και τις επιτροπές του. Βάσει αυτών πορεύεστε, άλλωστε.
 
 
 
Κλείνοντας, σας διαβεβαιώνουμε ότι δυστυχώς για τη Δημοτική Αρχή θα πράξουμε ως αντιπολίτευση αυτά που επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος και το δημόσιο συμφέρον. Ό,τι είναι καλό για τον τόπο θα το στηρίζουμε – όπως ήδη κάνουμε- ενώ ό,τι είναι επιζήμιο θα το καταψηφίζουμε. Λέμε «δυστυχώς» για εσάς διότι αν ήταν στο χέρι σας μάλλον θα είχατε αποκλείσει την αντιπολίτευση από παντού και όχι μόνο από τους Δημοτικούς Οργανισμούς όπως ήδη κάνετε. Προς το παρόν σας αφήνουμε στην ομολογημένη αγωνία σας και ευχόμαστε να κρατάτε καλά την αυτονομία σας για να μη σας φύγει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *