ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚ ΟΙΝΟΥ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

EMPOROI_KRASI « Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας, αριθμεί 2.500 μέλη, μεταξύ των οποίων έμποροι τροφίμων και ποτών, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καταστημάτων αναψυχής και ψυχαγωγίας, καθώς και αμπελουργοί με παράλληλη εμπορική δραστηριότητα!.

Η επιβολή Ε. Φ. Κ. στο κρασί, πλέον των συνεπειών για τα οινοποιία, τη ματαίωση του τρυγητού, την τοπική οικονομία, την ανεργία και την κοινωνική συνοχή, είναι προφανές ότι θα μετακυλήσει το κόστος στον καταναλωτή και θα μειώσει έτσι πολύ σημαντικά την αγοραστική δύναμη στα καταστήματα ποτών, τα εστιατόρια και τα καταστήματα αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Η αμπελόεσσα Σαντορίνη, όπως και τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία παράγουν κρασί, θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα, το οποίο πλέον των άλλων, θα έχει συνέπειες και στην τουριστική βιομηχανία και οικονομία τοπικά, αλλά και εθνικά. Η αύξηση του Ε. Φ. Κ. στο κρασί, θα καταστήσει επίσης το προϊόν αυτό, μη ανταγωνιστικό μεταξύ άλλων που παράγονται στις όμορες μεσογειακές χώρες.

Κατόπιν αυτών, ο Σύλλογός μας υποστηρίζει τις νομικές διαδικασίες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ενημέρωση και των Ψήφισμα προς την Βουλή των Ελλήνων και τη διαμαρτυρία της Ένωσής σας. Είμεθα στη διάθεσή σας, για περαιτέρω συνεργασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *