ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΙΘΟ

ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

 

 

 

monolithos agiasmos Με ανοιξιάτικο καιρό, γιόρτασαν τα Θεοφάνια οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς και οι ψαράδες της γύρω περιοχής, στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Μονόλιθου. Οι πιστοί άρχισαν να συρρέουν από νωρίς και πριν την έναρξη της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, απόλαυσαν την πρωινή λιακάδα, με το θερμόμετρο να καταγράφει σχεδόν 20 βαθμούς.

Την τελετή πραγματοποίησε με ιεροπρέπεια ο εφημέριος της Μεσαριάς π. Ευάγγελος και μόλις ο σταυρός έπεσε στον ασφαλή λιμενίσκο έξι νέοι άντρες που είχαν πάρει θέση από νωρίς, έπεσαν στα ακύμαντα νερά. Τυχερός αναδείχτηκε ο κ. Ιωάννης Ρούσσος που όπως είπε βουτά κάθε χρόνο.  Αφού έκανε τρεις ακόμα βουτιές κρατώντας με ευλάβεια το ιερό σύμβολο, το παρέδωσε για να λάβει την ευλογία του ιερέα.

 

monilthos agiasmos1sn

Μετά την τελετή, ο Δήμος προσέφερε στους πιστούς αναψυκτικά και γλυκά, στον υπαίθριο μπουφέ που είχε στηθεί. «Οικοδεσπότης» ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλίας Πελέκης, ενώ ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Νομικός, ο Α’ Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς κ. Νίκος Μαρτίδης,  ο πρώην Έπαρχος Θήρας και νυν μέλος του Δ.Σ της ΑΕΜΥ κ. Μιχάλης Ρούσσους, τοπικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *