“ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ

 

 

 

 

Γ. Βακόνδιος- Πολιτευτής Κυκλάδων-Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ

“Πραγματικά δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον να σχολιάσει κάποιος την παρέμβαση της Εκπροσώπου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Όμως και αυτή η ανακοίνωση η οποία υποτίθεται ότι αφορά το μικρό μας νησιώτικο τόπο, υιοθετεί τις πρακτικές και αντιλήψεις της κυβέρνησης ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ που αντικατέστησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πρώτον εμμέσως πλην σαφώς επιτίθεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι γνωστό ότι οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ θέτουν πάντα ως πρωταρχικό τους στόχο τα ΜΜΕ, όπως κάνουν εξάλλου όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα.

Απλώς στις Κυκλάδες δεν υπάρχει πεδίο υποδούλωσης των ΜΜΕ με μεθόδους Παππά, Καλογρίτσα και βοσκοτόπια.

Δεύτερον ξεχνούν δύο πράγματα:

α) Ότι κυβερνούν και διακυβέρνηση σημαίνει ανάληψη ευθυνών.

β) Το χείμαρρο ψεμάτων που έλεγαν σε όλους τους Έλληνες και τους Κυκλαδίτες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και να κατακτήσουν την εξουσία.

Αλήθεια θυμούνται στο ΣΥΡΙΖΑ τι έλεγε προεκλογικά ο κος Συρμαλένιος για το ακτοπλοϊκό;

Και μία και αναφέρονται στο ακτοπλοϊκό να τους εξηγήσουμε μερικά πράγματα:

α) Πότε ήταν καλύτερα τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια; Τώρα με τους ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ ή στο παρελθόν;

β) Η μόνη υγιής λύση για να υπάρχει ικανοποιητικό ακτοπλοϊκό δίκτυο, είναι η ύπαρξη ικανού μεταφορικού έργου. Για να υπάρχει μεταφορικό έργο πρέπει να υπάρχει οικονομική δραστηριότητα.

Η οικονομική δραστηριότητα όμως επί ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ συνεχώς μειώνεται.

Μειώνεται διότι οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ συνεχώς αφαιρούν εισόδημα από τους πολίτες στοχοποιώντας τη μεσαία τάξη, κατά τη δήλωση Χουλιαράκη.

Μπορεί η διαπραγμάτευση Τσιπροβαρουφάκη να μας κόστισε 80-100 δις ευρώ αλλά οι Κυκλαδίτες την πλήρωσαν πολύ βαρύτερα από τους υπόλοιπους Έλληνες. Μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ η κάθε κυκλαδίτικη οικογένεια έχασε κατ’ ελάχιστον 2.500 ευρώ το χρόνο και συνυπολογιζομένων των άλλων φόρων και επιβαρύνσεων των ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ το ποσό αυτό ξεπερνά τις 5.000 ευρώ το χρόνο.

Έτσι μειώνεται η οικονομική δραστηριότητα και έτσι υπάρχει λιγότερο μεταφορικό έργο. Αν συνυπολογίσουμε και τις νέες επιβαρύνσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στο τέταρτο μνημόνιο (μείωση συντάξεων, αφορολογήτου, κλπ.) τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

Ένα μικρό παράδειγμα είναι το τέλος διανυκτέρευσης που επιβάλλεται από 1.1.2018. Καταλαβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσκάπτουν την οικονομική δραστηριότητα κυρίως στα νησιά;

Όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και σε ένα ακόμη μεγάλο παραμύθι.

Η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε πολύ έντονα και την Ελλάδα.

Προφανώς υπάρχουν ευθύνες στο παρελθόν.

Οι ευθύνες όμως αυτές αφορούν και την μη κυβερνώσα αριστερά διότι ήταν διαχρονικά ο ισχυρότερος πόλος πίεσης για παροχές και αχρείαστες δαπάνες.

Για να το εξειδικεύσουμε δε, στα τελευταία μνημονιακά χρόνια, όπου από το 2009 (την εποχή του «λεφτά υπάρχουν») έγιναν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτές οι περικοπές τις υιοθέτησαν οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κατρούγκαλος και οι άλλοι, βρήκαν τις περικοπές των πρώτων μνημονιακών κυβερνήσεων μικρές και γι’ αυτό τις υιοθέτησαν και τις αύξησαν.

Αν ήθελαν οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ να είναι διαφορετικά τα πράγματα, θα έπρεπε αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση να επαναφέρουν μισθούς και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και κατόπιν να προχωρήσουν στις δικές τους μειώσεις.

Άρα οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν και ευλόγησαν τις όποιες περιοριστικές πολιτικές έως το 2015, μόνον που δεν τις βρήκαν αρκετές γι’ αυτό και προχώρησαν σε περαιτέρω μειώσεις και περικοπές.

Εν ολίγοις θα τους κυνηγάει πάντα το mail Χαρδούβελλη.

Είναι δύσκολο επίσης να ξεπεράσω τα καλά λόγια της κας Αναστασιάδου για τα τοπικά στελέχη και κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες.

Αλήθεια πέραν των υψηλών επιδόσεών τους στο άθλημα της ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ τι άλλο θετικό βρίσκει;

Θυμάται τι έλεγαν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) ή τις εκλογές του καλοκαιριού του 2015 (παράλληλο πρόγραμμα);

Θυμάται τι έλεγαν αυτοί οι ίδιοι πριν το γελοίο δημοψήφισμα;

Μια και μόνη υπηρεσία μπορούσαν να προσφέρουν οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την έχασαν. Να μην ψηφίσουν την αλλαγή του ΦΠΑ στα νησιά και να γλιτώσουν οι ίδιοι το τρολάρισμα του Καμμένου.

Τα περί υγείας και παιδείας ας μην τα σχολιάσω. Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ κυριαρχεί, ευτυχώς που υπάρχουν σύλλογοι στήριξης των υγειονομικών μονάδων, ιδιώτες που νοιάζονται γι’ αυτά τα θέματα και οι εικόνες στέγασης εκπαιδευτικών σε ξαπλώστρες είναι πρόσφατες.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τι έκαναν οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτά που έκαναν.

Δυστυχώς.

Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η εσωτερικός μετανάστης λέει:

    Δυο πράγματα μόνο έχω να πω…

    ΜΠΕ… (το πρώτο)
    ΝΤΡΟΠΗ… (το δεύτερο και δεν θα εξηγήσω τους αυτονόητους λόγους)

    και θα κλείσω με ένα ρητό παραλλαγμένο με μια δόση αλήθειας…

    ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ (κάθε 4 χρόνια) ΚΑΙ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΔΙΑΤΑΖΕΙ…

    Ο νοών νοείτω…

  2. Ο/Η Παπαδοπουλος λέει:

    Σαν, σε διατεταγμένη υπηρεσία μιλάτε κυριε. Ναι σύμφωνοι η κυβέρνηση αυτη ειναι μια απομίμηση αλλά οχι μονο των αλλων εκτος της ΝΔ; Ειναι απομίμηση ολων οσων περασαν συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας παράταξης, που ειναι και η μονη απόλυτα ταυτισμένη με τις επιταγές της ΕΕ.
    Κυριε, οι Ελληνες τοσα χρονια ξέρουν τι θελουν και πιστεύουν οσους τους τα υπόσχονται, μα στο τέλος οσοι εκλέγονται τους προδιδουν. Αρα πλεον ξερει ο κόσμος ποιοι είναι οι προδότες.
    Αληθινά διαβάζετε ξενο τυπο ωστε να δειτε οτι στη Γερμανια ο στρατός προετοιμάζεται για ενδεχόμενη διάλυση της ΕΕ. Το γερμανικό Spiegel τα γραφει, για να καταλάβετε επιτέλους που οδηγειτε τη χωρα με τις αποψεις και τις πολιτικες ξεπουλήματος. Κανείς δεν θα σας το συγχωρήσει. Θυμηθείτε το αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *