Ανατέθηκε και ξεκινά το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σαντορίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
“Υπογράφηκε από το ΤΕΕ η σύμβαση ανάθεσης του έργου της εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Σαντορίνης στον ανάδοχο που προέκυψε από τον πρόσφατο Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό.
  Με την ολοκλήρωση του ΕΠΣ , που σύμφωνα με τη σύμβαση θα γίνει εντός 14 μηνών χωρίς δυνατότητα παράτασης ,ο Δήμος Θήρας θα έχει στη διάθεσή του ένα μείζονος σημασίας θεσμικό “εργαλείο”, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης της Σαντορίνης. Στο ΕΠΣ το οποίο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή πορεία του νησιού θα προσδιοριστούν μεταξύ άλλων :
▪︎το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης του δήμου Θήρας
▪︎οι χρήσεις γης
▪︎ οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις
▪︎ τα τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα
▪︎ τα έργα υποδομής που περιλαμβάνονται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του δήμου .
Επιπροσθέτως το ΕΠΣ θα προβλέψει μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή,για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών .
  Ο Δήμος Θήρας έχοντας ευθύς εξαρχής εκφράσει την πρόθεσή του να συμμετέχει ουσιαστικά στη διαδικασία εκπόνησης του ΕΠΣ έχει υπογράψει και υλοποιεί Προγραμματική Σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  Στα πλαίσια αυτής της Σύμβασης το Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ,υπό την διεύθυνση του καθηγητή κυρίου Κωνσταντίνου Σερράου, έχει αναλάβει την ερευνητική και επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Θήρας, κατά την διαδικασία εκπόνησης του ΕΠΣ.
  Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Σύμβασης που σηματοδοτεί την εκκίνηση εκπόνησης του ΕΠΣ, δήλωσε ότι” η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση του Στρατηγικού της Σχεδιασμού με στόχο ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον για τη Σαντορίνη με ευημερία και ποιότητα ζωής για τους Σαντορινιούς.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *