A. Πατηνιώτης για τη νησιωτικότητα στον αθλητισμό: “κίνητρο ανάπτυξης λειτουργίας, στήριξης και οραματικού σχεδιασμού”.

“Δεν είναι, ότι πιο συνηθισμένο, μια φιλόδοξη και κοινωνικά δίκαιη εξαγγελία, να γίνεται πράξη. Κάθε ένας, πανηγυρίζει μεν αρχικά, αλλά πάντα κρατά μια επιφύλαξη. Όπως ακριβώς έγινε και με την ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για την εισαγωγή του κριτηρίου της Νησιωτικότητας, στην κεντρική, κρατική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων. Ήταν ένα πάγιο αίτημα, ένα διαρκές όνειρο, μια αταλάντευτη διεκδίκηση.
  Εξαγγέλθηκε, η άμβλυνση μιας ανισότητας. Η υποδοχή της θερμή, αλλά η μικρή αμφιβολία, παρέμενε. «Στην Ελλάδα ζούμε», άλλωστε. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα έτρεξαν. Η υπόσχεση, έγινε πράξη. Όχι μόνο με μια επίσημη υπογραφή, αλλά με την πέρα από κάθε αμφιβολία αποδοχή απτού αντικρίσματος, από τα νησιωτικά σωματεία και συλλόγους.
  Γιατί είναι πλέον γεγονός. Ο αθλητικός κόσμος της νησιωτικής Ελλάδας, είδε ένα μετρήσιμο, υπαρκτό και αριθμητικά συγκεκριμένο, κίνητρο ανάπτυξης λειτουργίας, στήριξης και οραματικού σχεδιασμού. Μπήκε πλέον, ένα +50% σε ότι ανέμενε με βάση την οριζοντιοποιημένη και ομογενοποιητική πρακτική των προηγούμενων χρηματοδοτήσεων. Δεν μπήκαν ποσά σε λογαριασμούς παραγόντων. Προστέθηκαν ήδη, χιλιόμετρα άθλησης, ώρες επιστημονικής και αθλητικής στήριξης, αριθμοί αθλουμένων.
  Ο Γιάννης Βρούτσης, υλοποιώντας την εξαγγελία του, έδωσε το σήμα για έναν πιο γρήγορο και σταθερό βηματισμό, προς το μέλλον του νησιωτικού αθλητικού κόσμου. Μετά τις εποχές της διεκδίκησης, έφτασε για όλους μας, η ώρα της ευθύνης, της ενέργειας και της αξιοποίησης.
Αντρέας Πατηνιώτης
Αντιπρόεδρος ΑΟ Θήρας- Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *