Α. Χάλαρης «Να είμαστε εμείς ειλικρινείς και ο κόσμος θα είναι μαζί μας».

 

 

«Η αλήθεια είναι ότι η θέση του Αντιπρόεδρου είναι όντως τιμητική. Από εκεί πέρα θεωρώ ότι είναι και επιτυχία του νησιού μας, αλλά και γενικότερα των Κυκλάδων, διότι πληθυσμιακά υπολειπόμαστε κατά πολύ  των Δωδεκανήσων, οπότε είναι πολύ εύκολο η θέση να πήγαινε προς τα εκεί» δήλωσε ο κ. Αντώνης Χάλαρης, μετά την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Μιλώντας στον Ραδιοσταθμό Santorini FM, επεσήμανε «Είναι μια θέση που σαφέστατα, έχει το βάρος της αλλά από εκεί πέρα η αλήθεια είναι ότι ξεκινάμε τη θητεία μας με πολύ αισιοδοξία, ξεκινάμε τη θητεία μας με τη σοβαρότητα που πρέπει, για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε τους πολίτες των νησιών μας να αισθανθούν ασφαλείς».

 

Περιέγραψε επίσης και τις προθέσεις για τη λειτουργία του ιδίου και της παράταξής του  στην τρέχουσα Περιφερειακή περίοδο. «Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα κάνουμε την κριτική μας όπως πρέπει και θα είναι γόνιμη. Απλώς το ζήτημα είναι ότι πρέπει αυτά που λέμε να εισακούγονται έτσι ώστε να μπορούμε να προοδεύουμε. Θεωρώ ότι η περιφερειακή αρχή αυτή τη φορά θα έχει μια αντιπολίτευση όπως πρέπει».

 

Ο Αντώνης Χάλαρης, επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας με τους πολίτες των νησιών, προκειμένου να παραχθεί έργο και έδωσε το προσωπικό του στίγμα. «Το τηλέφωνο μου είναι γνωστό», είπε, «οι πολίτες να μας ενημερώνουν για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και εμείς να τα μεταφέρουμε τον καλύτερο τρόπο». Μιλώντας για τη συνεργασία με τους δύο άλλους Συμβούλους της πλειοψηφίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, δήλωσε: «Να ξέρετε, τις συνεργασίες δεν τις φοβάμαι. Και γενικότερα είμαι ένας άνθρωπος που γενικά δεν φοβάμαι. Ίσα-ίσα τη συνεργασία θα την επιδιώξω, και εύχομαι να την επιδιώξουν εκείνοι, μιας και έχουν την πλειοψηφία».

 

 

“Δεν ζούμε σε ένα μέρος με λυμένα όλα τα προβλήματα”

 

 

 

Σημείωσε πάντως πως κατ’ αρχήν δεν τον ικανοποιεί το γεγονός πως παρουσιάζεται μια εξιδανικευμένη εικόνα για την κατάσταση στη Σαντορίνη και την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας. «Δεν ισχύει αυτό. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Ελπίζω να τα λύσουμε», τόνισε […] «στις αναρτήσεις μας και σε αυτά που λέμε, να είμαστε αισιόδοξοι μεν, αλλά δεν ζούμε σε ένα μέρος με λυμένα όλα τα προβλήματα. Πραγματικά αυτό με κάνει λίγο και δυσαρεστούμαι, όχι τίποτα άλλο, διότι οι πολίτες μας είναι πλέον πολίτες πολυταξιδεμένοι. Δεν μπορεί λοιπόν να λες ότι ζούμε σε μια περιφέρεια και σε ένα μέρος όπου τα νούμερα ανεβαίνουν συνεχώς και έχουμε πρόοδο και ο κόσμος να φαίνεται ανασφαλής και να τον βλέπεις να έχει μόνιμα παράπονα. Το ένα έρχεται στην αντίθεση με το άλλο. Και μετά ξέρετε τι συμβαίνει. Χάνει ο κόσμος την εμπιστοσύνη τους αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Να είμαστε εμείς ειλικρινείς και ο κόσμος θα είναι μαζί μας».

«Από εμένα, εννοείται ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή», συνέχισε,  “Εννοείται ότι θέλω να συνεργαστώ, διότι ο στόχος είναι κοινός. Οι εκλογές είναι σε πέντε χρόνια. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι να φτάσουμε σε αυτές. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, για τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, για να εξυπηρετήσουμε το κοινό καλό, είτε αυτό λέγεται λιμάνι, είτε λέγεται απορρίμματα, είτε λέγεται οδικό δίκτυο, είτε λέγεται δημόσια υπηρεσία, είτε λέγεται δημόσια περιουσία που, για παράδειγμα  έχουμε ένα κτίριο μέσα στο κέντρο των Φηρών το οποίο είναι υπό κατάρρευση. Όλα αυτά πρέπει να λυθούν και θα λυθούν με τη συνεργασία βέβαια όλων μας».

 

Σημείωσε ακόμα, πως τα θέματα της υγείας και της πολιτικής προστασίας, θα πρέπει να απασχολήσουν έντονα στο επόμενο διάστημα. «Βλέπουμε φυσικά φαινόμενα τα οποία μας φέρνουν σε μια κατάσταση κινδύνου ανά πάσα ώρα και στιγμή οπότε πρέπει συνεχώς να προβλέπουμε καταστάσεις και όχι να τρέχουμε πίσω από τις καταστάσεις» υπογράμμισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *