ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΗ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ;

ΣΤΕΡΕΨΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ;

 

 

 

 

Οι ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ, στις παραλίες είναι μια ένδειξη πως οι τοπικές κοινωνίες νοιάζονται για την προσβασιμότητα όλων σε δημόσια αγαθά, όπως η παραλία και η θάλασσα. Στη Σαντορίνη, είχαν τοποθετηθεί δύο. Μία στην Περίσσα και μι στο βόρειο τμήμα της -βραβευμένης με μπλε σημαία- παραλίας του Καμαρίου.

Και εκεί που όλοι περίμεναν πως το αισιόδοξο αυτό κοινωνικό πείραμα θα εξαπλωθεί, αυτό συρρικνώνεται. Το σύστημα Seatrack του Καμαρίου, είναι εδώ και δύο περίπου χρόνια εξαφανισμένο. Έτσι τουλάχιστον λένε στη Santonews οι περίοικοι, κάποιοι από τους οποίους είχαν κάνει στέκι τους τη συγκεκριμένη περιοχή, για να κάνουν παρέα με ανάπηρο φίλο τους που απολάμβανε μαζί τους τις χαρές της θάλασσας.

Υπεύθυνη για την τοποθέτηση και συντήρηση, είναι η ΓΕΩΘΗΡΑ, η οποία δεν φρόντισε ούτε να επισκευάσει, ούτε να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους αφαίρεσης της ράμπας. Μήπως στέρεψε η κοινωνική ενσυναίσθηση;.

 

 

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου επικοινώνησε η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Κίτσου, η οποία ανέφερε πως η αρμοδιότητα για τα SeaTrack’s έχει περάσει πλέον στο Δήμο και πως σε επαφή με την κατασκευάστρια εταιρεία, έχει δρομολογηθεί η επισκευή και εγκατάσταση, εντός της εβδομάδας. Η Άμεση αντίδραση της κ. Κίτσου, είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *