ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

«Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων»

 

 

 

 

 

“Το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού, της κυβέρνησης της επαρχίας Shandong της Κίνας, ζήτησε να έχει επίσημη συνάντηση, στο Δημαρχείο της Σαντορίνης, στο πλαίσιο της επανέναρξης των αφίξεων Κινέζων επισκεπτών στη Σαντορίνη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με θέμα την συνεργασία στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Junhai Fu, υπεύθυνος πολιτισμού και τουρισμού της επαρχίας Shandong, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Pengxin Liu, τον αναπληρωτή Διευθυντή του Οικονομικού Τμήματος κ. Wei Wei Li, τον σύμβουλο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υπηρεσίας κ. Dapeng Zhao, τον αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Συναλλάγματος και Συνεργασίας κ. Yunpeng Sui και τον αναπληρωτή επιμελητή του Μουσείου Πολιτισμού Shandong κ. Qin Wang.

 

 

Την Κινέζικη αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στον Δήμο Θήρας η κ. Σοφία Κίτσου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, δεδομένης της απουσίας του την ημέρα εκείνη, λόγω της υποχρέωσής του να βρίσκεται στην Αθήνα, για τη σημαντική συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και έγινε ανταλλαγή απόψεων με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, για θέματα τουρισμού και πολιτισμού.

Η επαρχία Shandong της Κίνας αριθμεί 100.000.000 κατοίκους και έχει πλούσια πολιτιστική δράση στην περιοχή. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον Ελληνικό πολιτισμό και το ενδιαφέρον τους να υπάρξει στενή συνεργασία, ώστε οι κάτοικοι της επαρχίας Shandong να επισκεφτούν το νησί.

 

 

Η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Κίτσου τους ενημέρωσε για τις αρχαιολογικές θέσεις των νησιών Σαντορίνης και Θηρασίας, για τα μουσεία και τα ψηφιακά εργαλεία που έχει δημιουργήσει ο Δήμος, όπως ο ψηφιακός πολιτιστικός ξεναγός, σε τρεις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της κινεζικής, προς διευκόλυνση των επισκεπτών.

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, όπου ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο κ. Μάγια Ευσταθίου.

 

Στο τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο Θήρας, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Κίτσου προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ανταπέδωσε προσφέροντας στον Δήμο μας τα δικά του αναμνηστικά. Η επίσκεψη των αξιωματούχων της επαρχίας Shandong αποδεικνύει το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των κατοίκων της για τον πολιτισμό της χώρας μας και ιδιαίτερα γι’ αυτόν της Σαντορίνης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *