68.050 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, 64 ΤΟΚΕΤΟΙ, 284 ΒΑΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

 

 

Η Μαρία Μαυρικάκη, έδωσε έναν εντυπωσιακό βηματισμό στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Την περίοδο 24/10/2016 έως 15/12/2017 προσήλθαν στο Γ.Ν.Θ. συνολικά 68.050 περιστατικά, από τα οποία 28.484 στα Επείγοντα και 38.360 στα Εξωτερικά Ιατρεία. Πραγματοποιήθηκαν 284 βαριά χειρουργεία και 64 τοκετοί, ενώ οι ημέρες νοσηλείας στις κλίνες ήταν 1.206.

Οι αεροδιακομιδές που έλαβαν χώρα τους τελευταίους εννέα μήνες αποτελούν ποσοστό μόνο 0,73% επί των περιστατικών που προσήλθαν στα Επείγοντα . Στις 18/7/2017 εγκαταστάθηκε και λειτούργησε ο αξονικός τομογράφος, μετά από σημαντικά έργα υποδομής και διαμόρφωσης των υπογείων χώρων του Γ.Ν.Θ. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα απρόβλεπτα εμπόδια όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλο έργο, το έργο το ολοκληρώθηκε επιτυχώς και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια ψηφιακού ορθοπαντογράφου και στήθηκε το κυτταρολογικό εργαστήριο. Επίσης εγκαταστάθηκε γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου προσφέροντας αυτονομία και ασφάλεια. Τέλος, άνοιξαν ή εξοπλίστηκαν τα ιατρεία των ειδικοτήτων που στελεχώνουν το Γ.Ν.Θ., και δρομολογήθηκε η επισκευή του ψηφιακού μαστογράφου.

Ολοκληρώθηκαν δεκάδες διαγωνιστικές διαδικασίες για ιατρικό εξοπλισμό, εργαλεία και αναλώσιμα σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, αναρτήθηκαν 847 αποφάσεις της Εντεταλμένης στη Διαύγεια μετά από αντίστοιχες εισηγήσεις στο ΔΣ της ΑΕΜΥ και πραγματοποιήθηκαν 487 προμήθειες υλικού και εξοπλισμών, ενώ υπεγράφησαν 173 συμβάσεις. Λειτούργησε το τμήμα Αιμοδοσίας και πραγματοποιήθηκαν 370 προμεταγγισιακοί έλεγχοι και 130 μεταγγίσεις μονάδων αίματος. Πέραν του βιοχημικού και αιματολογικού, εγκρίθηκε και η προμήθεια ανοσολογικού αναλυτή με χρησιδάνειο.

Στο Γ.Ν.Θ. γίνεται διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων και πραγματοποιήθηκε προμήθεια ψυκτικού θαλάμου προσωρινής αποθήκευσης. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ (εμβόλια, επιτροπή λοιμώξεων, διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων). Στην μηχανοργάνωση του Γ.Ν.Θ. λειτούργησαν: το ΟΠΣΝ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Νοσοκομείου), δύο συστήματα λογιστηρίου και μισθοδοσίας και ένα ισχυρό σύστημα back up. Επίσης, εγκαταστάθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες καθώς και λογισμικό μεταφοράς και αρχειοθέτησης των ιατρικών απεικονίσεων.

Στο Γ.Ν.Θ. συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία τα οποία υποβάλλονται αρμοδίως ( KPIs, BI forms) http://www.santorini-hospital.gr/index.php/anakoinoseis-plirofories/statistika Με την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Γ.Ν.Θ. υπάρχουν πλέον τα δεδομένα που θα εξασφαλίσουν καλύτερο προγραμματισμό και ακριβέστερες προβλέψεις, όσον αφορά την αναγκαιότητα προμηθειών και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nosokomeio_apologismos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *