5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2022

H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει φέτος την έναρξη των προετοιμασιών για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2022!
Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αυτή την χρονιά τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά! Μετά από 2 χρόνια, ήρθε η στιγμή να βρεθούμε από κοντά και να χειροκροτήσουμε τις δημιουργίες των παιδιών μας! Πάντα βέβαια, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις της πολιτείας σχετικά με τον Covid-19.
Το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου 2022 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα, θα παρουσιαστούν ζωντανά όλες οι παραστάσεις / παρουσιάσεις των μαθητών, ενώ οι εικαστικές δημιουργίες θα εκτεθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου 14-29 Μαΐου 2022.
Παράλληλα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, όλο το υλικό από το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2022 θα προβληθεί και ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ από την ιστοσελίδα (www.thiret.org) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb: @thiret2006) της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.
Η φετινή θεματολογία είναι ελεύθερη. Ενδεικτικά, ένα παιδί ή ένα σχολείο μπορεί να συμμετέχει με:
Εικαστικές τέχνες – Ζωγραφική, Εγκατάσταση-Installation, Γλυπτική, Φωτογραφία), κλπ.
Video – Video Art, Ντοκιμαντέρ, Ταινία μικρού μήκους, Επιστημονική παρουσίαση κ.α.
Παραστατικές τέχνες – Θεατρικό, Performance, Χορός, Μουσική εκτέλεση κλπ.
Οι συμμετοχές δηλώνονται στο email: thiret2006@gmail.com, μέχρι τις 20/03/2022.
Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να βρίσκονται στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» μέχρι τις 08/05/2022.
Επιπλέον, αυτή την χρονιά, τα παιδιά θα βρίσκονται και «πίσω από τις κάμερες»! Μια ομάδα παιδιών θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ ως art curators για το στήσιμο της εικαστικής έκθεσης, ενώ άλλη μία θα αποτελέσει το δημοσιογραφικό team τόσο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών όσο και κατά τη διάρκεια των live παραστάσεων!
(Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί από παιδιά Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και παιδιά Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: thiret2006@gmail.com, καθώς και στα τηλέφωνο 697 412 3470, κ. Ιωάννα Βαμβακούρη και 698 320 6196, κ. Κρυσταλλία Παπαοικονόμου.
Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας – μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς – να συμμετέχει και να συμβάλλει ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή των παιδιών μας! Σας περιμένουμε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *