ΞΕΡΩ, ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ;.

Τη φωτογραφία μου, από πρόσφατη συνέντευξη, τη βάζω όχι από ναρκισσισμό ή για να βρω νύφη, αλλά για να υπογράψω εμφατικά, αυτά που γράφω.

Τη φωτογραφία μου, από πρόσφατη συνέντευξη, τη βάζω όχι από ναρκισσισμό ή για να βρω νύφη, αλλά για να υπογράψω εμφατικά, αυτά που γράφω.

Ξαναβάζω τη φωτογραφία μου, προς επίρρωση των όσων λέω:

Όταν το επιτακτικό αίτημα για Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή, ξανατεθεί θα είμαστε όλοι εκεί;. Κύριε Δήμαρχε θα είσαι εκεί;. Αν δημοσιοποιήσω αίτημα συλλογής υπογραφών με τίτλο “Οριοθετείστε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου στη Νοτιοανατολική Σαντορίνη (Βλυχάδα, Εμπορείο, Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι)” θα το πάμε;. Γιατί -όσοι καταλαβαίνετε-, αυτή είναι η μόνη λύση. Η ΜΟΝΗ. Να μη χτίζει κανείς και τίποτα, όπου υπάρχει αυστηρή ΖΟΕ. Και δεν κάνω πίσω από αυτήν την άποψη. Θα  πείσουμε όλοι καμιά 400ριά ιδιοκτήτες που έχοντας σήμερα  οικόπεδα θα μείνουν με αγροτεμάχια;.

Ο Δήμος Θήρας, έχει την ευχέρεια να το κάνει. Εδώ το έκαναν τα Μαστιχοχώρια της Χίου. Εδώ το θέλουμε ή μας αρέσει να φωνάζουμε κάθε τόσο “λύκος στο κοπάδι”;.

Save

Save

Save

6 Responses

 1. Ο/Η Αλέξανδρος Βισάλτης λέει:

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ΖΟΕ, η οποία είναι ο μοναδικός τρόπος για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του νησιού. Φτάνει πια με τη δόμηση στη Σαντορίνη! Ο τουρισμός δεν αναπτύχθηκε χάρις στα “πολυτελή” ξενοδοχεία ή τις “βίλλες τάδε” του νησιού. Αναπτύχθηκε χάρις στο φυσικό κάλλος, το οποίο δεν περιορίζεται στην Καλντέρα. Η απληστία καταστρέφει έναν τόπο που δε σας ανήκει, καθώς το φυσικό κάλλος ανήκει σε όλους και όχι σ’ όσους έλαχε ο παππούς να κληρονομήσει δυό στρέμματα. Λυπάμαι, ως εργαζόμενος στο νησί, που βλέπω τους ντόπιους να καταστρέφουν με τόση λαιμαργία τον τόπο που γεννήθηκαν, τον τόπου που έχτισαν με μεράκι οι πρόγονοι τους. Λυπάμαι και ντρέπομαι για λογαριασμό σας, άπληστοι.

 2. Ο/Η Μαίρη Σπηλιοπούλου λέει:

  Νομίζω πρέπει να γίνει αίτημα συλλογής υπογραφών και να ισχύσει το σύστημα πολύ αυστηρή ΖΟΕ.Ισως έτσι γίνει κάτι καλό για το νησί!!

 3. Ο/Η fos λέει:

  Ενώ εσείς δεν καταστρέψατε π.χ την Αθήνα.
  Η λέξη άπληστοι γενικά για όλους τους ντόπιους είναι ύβρεις και σας καλώ κύριε βισάλτη να ανακαλέσετε!

  • Ο/Η Αλέξανδρος Βισάλτης λέει:

   Γιατί να ανακαλέσω κύριε/ία μου; Εκφράζω την άποψη μου με ένα χαρακτηρισμό που φυσικά δεν απευθύνεται στο σύνολο, χαρακτηρίζει όμως σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό των ντόπιων ιδιοκτητών ή/και εργοδοτών. Πιθανότατα τα ίδια χαρακτηριστικά θα εμφανίζονταν στον πληθυσμό οποιουδήποτε τόπου της Ελλάδος είχε τόσο απότομη, ανοργάνωτη και άναρχη οικονομική ανάκαμψη.
   Η απληστία είναι ξεκάθαρη, είτε στην άναρχη δόμηση, είτε στην έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού για τη βιωσιμότητα του τόπου, είτε στην μετατροπή του νησιού σταδιακά σ’ ένα προορισμό με κακές υπηρεσίες, είτε ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι προσωρινοί ή μόνιμοι ενοικιαστές-εργαζόμενοι. Ας κάνoυν οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους(?) έναν έλεγχο στα σπίτια όπου διαμένουν οι εργαζόμενοι και θα μείνει με το στόμα ανοικτό…Ή μήπως όχι…;

   -ΖΟΕ εδώ και τώρα, να μπει τέλος στην καταστροφή της Σαντορίνης!
   -Κατώτατο πλαφόν δωματίων για δυνατότητα ενοικίασης με την ημέρα!
   -Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (ταξί, λάτζες κτλ)

 4. Ο/Η Νίκος λέει:

  Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι με τον κατάλληλο τάδε μηχανικό που ξέρει τον δείνα υπάλληλο, θα μπορεί να χτίσει ο καθένας (σαντορινιός ή και από το μπαγκλαντές) όπου θέλει και ότι θέλει; Μήπως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ένας Δήμαρχος αλλά η σαπίλα η οποία ξεκινάει από το σπίτι του καθενός και φτάνει στο Μαξίμου; Συγγνώμη κύριε Πράσσε, παραφέρθηκα.

  • Πράσσο, όχι Πράσσε. Η μόνη μου διαφωνία. Στα άλλα, ταυτισμένοι. Διάβασε τι έχω γράψει, στο παρελθόν. Έτσι κατά τύχη. Και δεν παραφέρθηκες. Αντίθετα. Σαντορίνη Γκετζέκοντου. Πριν σκάσει το θέμα, το έβαλα. Αλλά κάποιοι με αγοραστά πτυχία από τριτοκλασάτα πανεπιστήμια του εξωτερικού (γιατί μάλλον ο δύσμοιρος μπαμπάς, είχε και πλήρωνε), και αφού “τρούπωσαν” στο Δημόσιο, άλλοι με δανεική ιστορία και επιλεκτική μνήμη, έχουν άλλη άποψη. Τικ. Τακ. Τα Γουορχολικά 15 λεπτά τους, τελειώνουν. Εγώ εδώ, είμαι . Ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *