ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

“Χτύπησε το πρώτο… κουδούνι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!”
 
 
  “Γεμάτοι ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής τα παιδιά της Α’ Δημοτικού σχολείου της Οίας κηρύσσοντας την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για τη φετινή περίοδο.
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν με τη βοήθεια του εξειδικευμένου εκπαιδευτή του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ τη σημασία των σημάτων κυκλοφορίας, παρακολούθησαν το σωστό τρόπο συμπεριφοράς είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες, είτε ως επιβάτες σε αυτοκίνητα και Μ.Μ.Μ και φυσικά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απευθείας τις γνώσεις τους στα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα του Οργανισμού.
Μάλιστα, οι μαθητές είχαν τη χαρά να δεχθούν ως δώρο απ’ την αντιπρόεδρο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αγγελάκη Μαρία, η οποία τα καλωσόρισε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ένα αντίτυπο του εκπαιδευτικού παραμυθιού «ο Στρατής στο δρόμο ως πεζός» της Ειρήνης Φουστέρη.
 
 
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με αρκετά υψηλό ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων, η σωστή οδική αγωγή και η γνωριμία των παιδιών με τους κανόνες αποτελούν σημαντικό εφόδιο για την σωστή εκπαίδευση τους.
Με ιδιαίτερη λοιπόν περηφάνια επαναλειτουργούμε και παραδίδουμε στη μαθητική νεολαία του τόπου μας ένα χώρο εξαιρετικής εκπαιδευτικής σημασίας για την ασφάλεια και τη διαμόρφωση της ορθής οδικής συμπεριφοράς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και πλέον αναμένουμε να φιλοξενήσουμε με μεγάλη χαρά τα παιδιά μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
 
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της Οίας κ. Μπουντώλα Αντώνιο και την εκπαιδευτικό που συνόδευσε τα παιδιά για την άψογη συνεργασία τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *