Βρυκολακιάστε …με την ψυχή σας στη Σαντορίνη

 

 

 

 

 

Ο μύθος των εξώκοσμων πλασμάτων είναι διαδεδομένος σε όλο τον κόσμο. Βρυκόλακες, βαμπίρ, λυκάνθρωποι, δράκουλας και τόσα άλλα φριχτά στην  όψη και στις- υποτιθέμενες ανελέητες πράξεις τους, μαζί με αγαθά ξωτικά, όπως οι νεράιδες, οι νύμφες των δασών, διατρέχουν την ανθρώπινη ιστορία.

 

Η Σαντορίνη, έχει την τιμητική της.  Ο Γάλλος ιερωμένος Francois Richard ήταν από τους πρώτους που αφιέρωσαν χρόνο, χαρτί και μελάνι για να καταγράψουν τα απόκοσμα πλάσματα που βολτάριζαν ανενόχλητα στο νησί. Το χρονικό του που κυκλοφόρησε στο Παρίσι γύρω στο 1657, αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο με τίτλο:  ”Οι Ψευδοαναστημένοι που οι Έλληνες ονομάζουν βρικόλακες”. Το διανθίζει μάλιστα με υποτιθέμενα αληθινά περιστατικά, όπως αυτό ενός παπουτσή από τον Πύργο της Σαντορίνης που βρικολάκιασε μέχρι που τον ξέθαψαν και τον έκαψαν. Άλλοι όπως ο οι  Sauger και Thevenot, γράφουν κι άλλα θαυμαστά, για τους «βουκόλακες». Κάποιοι πιο πραγματιστές, όπως ο κορυφαίος Έλληνας λαογράφος, Νικόλαος Πολίτης, κάνουν τις δικές τους καταγραφές, τοπικών θρύλων και δεισιδαιμονιών.

 

Όπως και να έχει, κάτι ο θρύλος της Ατλαντίδας, κάτι το ηφαίστειο (μην ξεχνάμε, πως ένας αξιοπρεπής βελζεβούλης πρέπει να μυρίζει απαραιτήτως θειάφι), κάτι ο ιδιαίτερος τρόπος ταφής στο νησί, κάνουν τη φαντασία να οργιάζει. Ίδια, όπως και του Βραζιλιάνου συγγραφέα Frederico Toscano, που με το μυθιστόρημά του Seja Imortal (Γίνε Αθάνατος), καταπιάνεται με τη Σαντορίνη… μέσω Σάο Πάολο. Δεν διεκδικεί πάντως δάφνες αυθεντικότητας. Μόνο μυθοπλαστική αγωνία θέλει προκαλέσει. «Το νησί της Σαντορίνης ήταν το σπίτι για χιλιάδες από αυτά τα πλάσματα σύμφωνα με το μύθο και οι κάτοικοί του κατέληξαν να γίνουν ειδικοί στην εξόντωσή τους» γράφει στην παρουσία του βιβλίου, ο ιστότοπoς Bocadoinferno “Ένας πολιτισμός τόσο παλιός όσο ο ελληνικός κρύβει πολλά μυστικά και φανταστείτε αν κάποια από αυτά τα θανατηφόρα όντα είχαν καταφέρει να κρυφτούν στη διάρκεια των χιλιετιών και να επιβιώσουν μέχρι σήμερα, ευδοκιμώντας και δημιουργώντας μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων όπου αυτοί είναι οι ηγέτες και εμείς οι άνθρωποι, καταλήγουμε εντελώς στο έλεος της αθανασίας τους».

Όσοι πιστοί, μπορείτε να το προμηθευτείτε, μόνο σε ψηφιακή μορφή. Αρκεί να ξέρετε πορτογαλικά και να διαθέσετε τα μόλις 0,38 ευρώ του αντιτίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *