ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΗΣ Η “ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ”

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

    Η κόρη της Θήρας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα στη Σαντορίνη. Ο σπουδαίος αρχαιολόγος Χαράλαμπος Σιγάλας, ήταν ο “πατέρας” της. Την Ανακάλυψε στη Σελλάδα. Για κοντά 20 χρόνια το υπέροχο δαιδαλικό άγαλμα, παραμένει στα υπόγεια.

  Ακόμα, θυμάμαι τον αείμνηστο Σιγάλα, να μου λέει, εκνευρισμένος: “Και τι είμαι εγώ να ψάχνω χορηγούς;”.  Τέτοια του πρότειναν -επισήμως- για να γίνει η δημοσίευση (είναι μια κλασσική αρχαιολογική μέθοδος η μελέτη, δημοσίευση). 

 

  Τώρα φαίνεται επιτέλους η Κόρη της Θήρας, θα βγει έξω από τα υπόγεια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Φηρών- εκείνο που ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, έχτισε γύρω από ένα φοίνικα, για να μην κόψει το φοίνικα- ετοιμάζεται να την υποδεχτεί. Στο αίθριο. Σε περίοπτη θέση. Και η Κόρη, θα στέκει εκεί, αγέρωχη και γεμάτη μνήμες. 

 

Υ.Γ. Δεν μπορώ να μην μνημονεύσω, την αγαπημένη μου Ρηνιώ. Αδελφή του Χαράλαμπου Σιγάλα. Εκείνη, μου επιστεύτηκε τη μοναδική φωτογραφία της “Κόρης”. Η άλλη φωτογραφία, είναι η επίσημη. Τη στιγμή που την ανέσυραν από τις χωμάτινες πτυχές των αιώνων. Αλλά αυτή η μία, που φρόντισα να μην βάλω υδατογράφημα και την πήραν πολλοί- δεν με νοιάζει, τιμή στον Χαράλαμπο Σιγάλα το θεωρώ- είναι η μία. Οι μετέπειτα;. Δεν ξέρω. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *