ΒΛΥΧΑΔΑ: Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ 12 ΕΚ €

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

   valvis3Εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση της Βλυχάδας δημοσίευσε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Εκεί ο Θηραίος επιχειρηματίας που είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρουμανίας, μιλά για την πορεία του και για τα σχέδιά του που αφορούν στη γενέτειρά των γονέων του. Ως είθισται, από τη δεοντολογία, η Santonews, αφού άφησε το ρεπορτάζ να κάνει τον κύκλο του στο Μέσο που το πρωτοδημοσίευσε, αναδημοσιεύει ένα απόσπασμά του και για τα υπόλοιπα, παραπέμπει με ενεργό σύνδεσμο(λινκ) στην πρωτογενή πηγή.

  Επειδή όμως κάποιοι, συνηθίζουν να διαβάζουν “διαγώνια”, ας επισημανθεί πως ο θόρυβος που ξέσπασε στη Σαντορίνη, δεν αφορούσε το σύνολο του επιχειρηματικού πλάνου, αλλά -όπως δείχνουν και οι άδειες που εκδόθηκαν στις 28 Δεκεμβρίου- το τμήμα όπου ο κ. Βάλβης, σκοπεύει να χτίσει την προσωπική του κατοικία.

Πρέπει, επίσης να σημειωθεί πως η Santonews, έχει στα χέρια της και την προμελέτη φυσικής ανάπλασης της περιοχής, με φυτά της τοπικής χλωρίδας (την εκπόνησε ένας από τους πιο νουνεχείς ανθρώπους και γνώστες του περιβάλλοντος του νησιού), που είναι πραγματικά πολύτιμη παρακαταθήκη για όλη τη Νότια Πλευρά.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

 

“Ο επιχειρηματίας Γιάννης Βάλβης οραματίζεται την κατασκευή ενός σπα πέντε αστέρων, που θα αποφέρει 50 θέσεις εργασίας.

Η ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την «καταστροφή του περιβάλλοντος» και οι αντιδράσεις τοπικών φορέων μπλοκάρουν την επένδυση

Μία ακόμη επένδυση φαίνεται ότι χάνεται για την Ελλάδα εξαιτίας των ιδεοληψιών της κυβέρνησης, των τοπικών συντεχνιακών συμφερόντων και της ψευδεπίγραφης επίφασης προστασίας του περιβάλλοντος, όπως συγκεκριμένα καταγγέλλει ο επενδυτής. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιον Γερμανό, Γάλλο ή Καταριανό που αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος, αλλά έναν ρομαντικό Σαντορινιό που οραματίζεται να φτιάξει ένα spa 5 αστέρων στο νησί με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

http://www.protothema.gr/greece/article/642261/o-mr-dorna-kai-i-ependusi-ton-12-ekat-euro-pou-hanetai-sti-sadorini/

 

1 Response

  1. Ο/Η Εύνους Νοών λέει:

    Ο συνάδελφος σας και φίλος Π. Σουρέλης έχει έρθει αρκετές φορές στη Σαντορίνη και γνωρίζει καλά ότι το νησί είναι ένα γεωλογικό μνημείο. Εντύπωση συνεπώς μας κάνει που δέχτηκε να εκτελέσει αυτή την αποστολή γράφοντας αυτό το άρθρο για τον …Καρπάθιο επιχειρηματία και πατριώτη κ. Βάλβη ή αλλιώς Mr Dorna…
    Στο άρθρο εμφανίζεται ο επιχειρηματίας, αγνός προθέσεων και φυσικά, σωτήρας που θα ανοίξει 50 θέσεις εργασίας. Ακόμα στοχοποιούνται άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες (καλώς ίσως αλλά άστοχα μέσα από αυτό το άρθρο) για να παρουσιαστεί ο συγκεκριμένος ως διωκόμενος κι αυτό είναι το επικίνδυνο σημείο και θέλει πολύ προσοχή από την τοπική κοινωνία.
    Σημαντικό όμως, όπως αναφέρεται κι εσείς κ. Πράσσο, είναι να αναπλαστεί κατάλληλα η περιοχή και να αναδειχθεί ως φυσικό πάρκο Natura απαγορεύοντας άπαξ δια παντός κάθε σχέδιο ανοικοδόμησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *