ΒΙΝΤΕΟ:ΜΕΣΑΡΙΑ-ΕΝΑ ΚΟΜΨΟ ΕΡΓΑΚΙ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΛΑΜΑΡΙΝΑ

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ

 

 

 

Ένα από τα πιο καλοσχεδιασμένα και κομψά μικρά έργα, το έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα η Μεσαριά. Πρόκειται για το πεζοδρόμιο που οδηγεί από τη διασταύρωση προς την εκκλησία του νεκροταφείου. Με σωστές βυθίσεις για ράμπες και καροτσάκια μωρών, επαρκές πλάτος και λειτουργικό σχεδιασμό. Ακόμα καλύτερος είναι ο μικρούλης χώρος που έχει δημιουργηθεί πάνω από τη διασταύρωση, προς τον ιστορικό πυρήνα του οικισμού. Φαρδύς πεζόδρομος για να παίζουν τα παιδιά, αλτάνες με πολύχρωμα αλλά ανθεκτικά στο μικροπεριβάλλον της Σαντορίνης φυτά, παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων και καλαίσθητη επίστρωση.

Ναι!. Καλά. Σιγά μην άφηναν αυτά τα όμορφα και απαραίτητα για την καθημερινότητα εργάκια να μείνουν για τους πεζούς, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Οι αδηφάγοι τροχοί και οι απαστράπτουσες λαμαρίνες, καταβροχθίζουν κάθε ίχνος λειτουργικότητας. Συνωστίζονται παντού. Τι κι αν πιο πάνω, υπάρχει ένα άδειο πάρκινγκ;. Τι κι αν οι ίδιοι οι παραβάτες,  ίσως έχουν παιδιά, μαγαζιά ή ηλικιωμένους γονείς;. Γουρούνες, γουρουνιές, δίκυκλα και αυτοκίνητα καταλαμβάνουν την ανάσα του χωριού. Και κάθε φορά που συναντώ το δραστήριο Πρόεδρο της Μεσαριάς κ. Νίκο Μαρτίδη, του επαναλαμβάνω (κουραστικά) το ίδιο. «Τι κρίμα!. Να κάνεις κάτι τόσο καλό και να μην το χαίρονται οι κάτοικοι. Κάνε κάτι!».

Ναι, λοιπόν!. Δεν μας φταίνε οι «από πάνω» πάντα. Αν χρειαζόμαστε  ειδική ταμπέλα και απειλή προστίμου για να μην πατάμε τη χλόη, μάλλον δεν αξίζουμε καθόλου πρασινάδα στη ζωή μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *