ΒΙΝΤΕΟ:Η SANTONEWS ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ;

 

 

 

  Πριν λίγες μέρες, ο Δήμος Θήρας, εξέδωσε μια ευπρόσδεκτα αυστηρή ανακοίνωση για την καθαριότητα. Ανέφερε μεταξύ άλλων: Οι πολίτες οφείλουν να φροντίζουν και να διατηρούν τον περιβάλλοντα χώρο τους καθαρό, να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και οικοδομικά υλικά σε κοινόχρηστους χώρους (όπως parking ή αυτοσχέδιες χωματερές), να συσκευάζουν τα σκουπίδια σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και κυρίως να τις τοποθετούν μέσα στους κάδους και όχι έξω απ’ αυτούς”.

Απειλεί δε με πρόστιμα τους παραβάτες. Έχουμε καλά νέα για το Δήμο. Βρήκαμε τον πρώτο παραβάτη που έχει μετατρέψει το χώρο του σε “αυτοσχέδια χωματερή”. Προσκομίζουμε δε και σχετικό αποδεικτικό υλικό. Και μάρτυρες, αν επιθυμεί.

Όπως θα δείτε από το σχετικό βίντεο, η λεγόμενη παιδική χαρά του Καμαρίου (ναι υποτίθεται κλειστή, αλλά ξέφραγο αμπέλι) είναι μια αυτοσχέδια χωματερή. Στο κέντρο του χωριού. Δίπλα στο γήπεδο. Και όχι, δεν θα μιλήσουμε για τα τραγικά επικίνδυνα παιχνίδια με τις αιχμές που απειλούν να τραυματίσουν παιδιά και τότε θα αποδοθεί στην “κακιά ώρα” το συμβάν. Ούτε για το γεγονός πως η Κλειστή Παιδική Χαρά, σφύζει από ζωή κάθε απόγευμα (μια μικρή νυχτερινή λήψη στο τέλος του βίντεο θα σας διαφωτίσει).

Αλλά, πως ανέχεται ο Δήμος, μια “αυτοσχέδια χωματερή;” σε κεντρικό μάλιστα σημείο και δεν σπεύδει να επιβάλει τα αναλογούντα πρόστιμα στον βδελυρό παραβάτη;.

Τώρα ποιός είναι ο παραβάτης;. Δύσκολο να απαντηθεί. Ο Δήμος είναι;. Η Αγία Εταιρεία Καθαριότητας, είναι;. Ο Χατζηπετρής είναι;. Διερχόμενος τις λαχειοπώλης, είναι;. Ουδείς γνωρίζει. Πάντως η “αυτοσχέδια χωματερή” είναι μέσα σε ιδιοκτησία του Δήμου. Άρα… ωωωω…ναιιιιι… μάλλον ο δραστήριος, κραταιός και μονίμως διαμαρτυρόμενος Δήμος, είναι. Θα επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό του, άραγε;. Γούστο θα είχε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *