ΒΙΝΤΕΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ SANTOWINES

 

 

 

 

Η πολυφωτογραφημένη Σαντορίνη, μπορεί να έχει πλέον έναν ακόμα φωτογράφο που να μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα στη Νέλλη (Nelly’s) τον Σπύρο Μελετζή και τον Robert McCabe. Είναι ο Βαγγέλης Τσιάμης φωτογράφος αρχαιολογικής και μουσειακής φωτογραφίας, που πραγματοποιεί έκθεση στο πλαίσιο  του Συνεδρίου The Luxury Side of Greece,  στο Κέντρο Οινοτουρισμού Santo Wines.

Με γενικό τίτλο “«Φύσn, κτίση, λευκό, άμπελος: τέσσερις όψεις τnς Σαντορίνης», ο Β. Τσιάμης, καταγράφει το νησί αναδεικνύοντας μέσα από σοφά επιλεγμένες και εμπνευσμένα δοσμένες λεπτομέρειες την στιλπνή ολότητά του. Χωρίς την προσποίηση μιας δήθεν αμέριμνης περιήγησης και καταγραφής, εστιάζει στα βασικά συστατικά που κάνουν τη Σαντορίνη μοναδική. Εκεί φαίνεται η μοναδική σύνδεση της φύσης, του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, της ανάγκης που γίνεται ομορφιά με τον αμπελώνα και φυσικό εκείνο το ιδιαίτερο λευκό, που δεν οφείλεται μόνο στο διαυγές αιγαιακό φως αλλά και στο παιχνίδισμα που κάνουν οι μικρές καμπύλες με τις ακτίνες του ηλίου.

Είναι μια σειρά φωτογραφιών, που μακάρι ο Δήμος Θήρας να μην αφήσει να πάει χαμένη. Ένα τέτοιο λεύκωμα αν εκδοθεί, θα μπορούσε να έχει τη διάσταση μιας φωτογραφικής και πολιτιστικής ταυτότητας, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να διακρίνει εκείνο που οι στημένες απεικονίσεις και τα αδηφάγα φλας, θαμπώνουν και τελικά συσκοτίζουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *