ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ

Η “ΑΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΙΑΡΑ;

 

 

 

Κάνουν μεγάλο λάθος, όσοι είναι συγκαταβατικοί με την ανικανότητα. Δεν είναι αθώα. Δεν είναι άσπιλη. Και κυρίως δεν είναι χωρίς κόστος. Τουλάχιστον, για όσους αναλαμβάνουν δημόσιες ευθύνες. Ζητούν λαϊκή επικύρωση. Επαίρονται για την αφοσίωσή τους, στον τόπο, τη σημαία, το γενικό καλό. Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι.

Γιατί;. Επειδή η ανικανότητα, έχει μια τόσο διαβρωτική ισχύ, που μπορεί να υποσκάψει όλες τις προσδοκίες για μια ανεκτή πραγματικότητα. Ιδίως όταν φορά επωμίδες εξουσίας και κρατά σφραγίδες. Τότε η ανικανότητα, δεν αποτελεί συγγνωστή αδυναμία, αλλά συντριπτική και συνειδητή στρέβλωση.

Το παράδειγμα της καθαριότητας είναι χαρακτηριστικό. Παρά τις καθημερινές καταγγελίες των πολιτών. Τις αντιδράσεις των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που μιλούν ακόμα και για στημένο διαγωνισμό. Την οργή των επιχειρηματιών. Την οικτρή εικόνα του νησιού. Η Δημοτική Αρχή κωφεύει. Αφήνοντας την ιδιωτική εταιρεία να διασύρει τη Σαντορίνη. Κανείς δεν μιλάει από τη Συμπολίτευση. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στη νέα εργολαβία με την -ίδια- Εταιρεία θα είναι αυστηρή, κιχ δεν βγάζει. Το μόνο που τους φταίει, είναι οι πολίτες που παράγουν σκουπίδια. Και κάθε φορά πληρώνουν, αγόγγυστα. Ούτε το όπλο της μη έγκρισης καλής εκτέλεσης εργασιών δεν αγγίζουν.

Τελικά, είναι τόσο ευβλαβείς σε αυτό το Δήμο και σέβονται τόσο την “Αγία Εταιρεία”, που την πληρώνουν από τσέπη τους οι πολίτες;. Γιατί δεν την αγγίζουν;. Γιατί δεν την πιέζουν;. Γιατί δεν της θυμίζουν τις συμβατικές της υποχρεώσεις;. Γιατί δεν καταφεύγουν στο νόμο;. Αν είναι θέμα ευλάβειας, ας ανάψουν μια λαμπάδα ίσαμε με το μπόι της “Αγίας Εταιρείας”, αλλά ας απαλλάξουν το νησί από τη βρωμιά που το κατακλύζει και όσο πλησιάζει το κύμα τον επισκεπτών, απειλεί να το πνίξει και να το δυσφημήσει -για μια ακόμα φορά.

Εκτός αν είναι τόσο ευγενικοί οι δημοτικοί μας άρχοντες και φέρονται στην “Αγία Εταιρεία” με το γάντι, γιατί ίσως είχε ψυχολογικά προβλήματα όταν ήταν μικρή. Μπορεί να της έκρυβε η γιαγιά της το αρκουδάκι της, ας πούμε και δεν θέλουν να επιδεινώσουν το ψυχολογικό τραύμα. Εκτός, αν είναι παρεξηγιάρα και φοβούνται μην τυχόν και παρεξηγηθεί.

ΥΓ. Τα πλάνα, είναι από το Καμάρι. Κυριακή 23 Απριλίου. Ξαναέβαλα τη σημερινή εφημερίδα μπροστά στα πλάνα (όχι πως τη διαβάζω δηλαδή ττη συγκεκριμένη εφημερίδα, είχε δώρο τη Λευκή Φρουρά του Μπουλγκάκοφ, γι αυτό την πήρα).

ΥΓ2. Μέσα στον ορυμαγδό κάθε είδους βρωμερών σκουπιδιών, υπάρχουν 3 στρώματα και 2 συσκευές. Είναι σίγουρο, ότι αυτή θα είναι δικαιολογία για την μη αποκομιδή. Γελοία, αλλά μην νομίζετε. Την πιστεύουν!. Και για να τιμωρήσουν τους απείθαρχους, αφήνουν όλο το νησί να βρωμάει. Οπότε, την επόμενη φορά, αν αφήσετε όλα τα σκουπίδια έξω από το Δημαρχείο ή τα γραφεία της “Αγίας Εταιρείας”, θα τα μαζέψουν ή θα αυτοτιμωρηθούν;.

5 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Horhe alvaro λέει:

    Η καθαριότητα ενός Δήμου δεν μπορεί να ανατίθεται σε αντιδημάρχους του Δημοτικού και σε υπαλλήλους βασικής εκπαίδευσης. Ο καθαρισμός ενός Δήμου είναι πολύ σύνθετη εργασία και απαιτεί ικανούς και εξειδικευμένους ανθρώπους.

  2. Ο/Η fos λέει:

    Συμφωνώ με το σχόλιο, Η συλλογή που αποτελεί μέρος της διαχείρισης αποβλήτων είναι σύνθετη εργασία δεν απαιτεί μόνο θέληση αλλά και γνώσεις, πιστοποιημένες γνώσεις!!

  3. Ο/Η fos λέει:

    Και για να μην αδικήσω , απαιτεί και υπεύθυνους πολίτες, γιατί τα σκουπίδια κάποιοι τα πήγαν εκεί !!

  4. Ο/Η Μαργαρίτα λέει:

    Αυτή είναι η λυπηρή πραγματικότητα.Ένας τόπος παγκόσμιου φήμης για τα προϊόντα,τις ομορφιές,το γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον κ.α ρημάζει!
    Καθένας κόπτεται να εξυπηρετήσει το προσωπικό του συμφέρον αδιαφορώντας για τα αρνητικά αποτελέσματα των πράξεων του στο νησί.Έτσι,η συνολική πρόοδος και αναβάθμιση του τόπου ,από την οποία θα μπορούσαν να επωφεληθούν όλοι και φυσικά οι έχοντες συμφέροντα,θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους.Βέβαια,η νοοτροπία αυτή δεν ζημιώνει μονάχα την οικονομία της Σαντορίνης.Το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται,τα τοπία αλλοιώνονται από την ανεξέλεγκτη οικοδόμηση,το ήθος των ντόπιων δίνει τη θέση του στην αισχροκέρδεια,οι παραδόσεις ξεχνιούνται ή καταλήγουν να εμπορευματοποιηθούν.Με αυτούς τους ρυθμούς ,σύντομα, τσιμέντο θα καλύπτει κάθε γωνία του νησιού,η τουριστική κίνηση θα παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση,θα έχουν χαθεί ο πολιτισμός και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας και όλοι θα αναρωτιούνται τι έφταιξε(!).
    Αυτός ο τρόπος σκέψης αποτυπώνεται και στις πολιτικές επιλογές της πλειονότητας των κατοίκων του νησιού οι οποίες έχουν ως συνέπεια την τοποθέτηση ατόμων ανίκανων να παράξουν κοινωνικό έργο σε σημαντικές θέσεις.

    #18ετών_αγανακτισμένη

  5. Ο/Η fos λέει:

    Θα ήθελα και εγώ Μαργαρίτα να σου πώ ένα μπράβο και όπως ο παραπάνω σχολιαστής και εγώ ,τα 18 χρόνια σου μου δίνουν μια ελπίδα ,ότι ίσως τα πράγματα αλλάξουν στο μέλλον.Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι σαν εσένα, με διαύγεια νου και λόγου, όμως το πολιτικό σύστημα τοπικό και μή , τους εκδιώχνει και τους παλεύει γιατί απλά φοβούνται το απλό, το αληθινό.

    Μπράβο ξανά Μαργαρίτα , χαίρομαι ειλικρινά για σένα.

    53 ετών αγανακτισμένος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *