ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

 

 

Πιστοί και επισκέπτες από κάθε πλευρά του νησιού συνέρρευσαν στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Καμάρι. Η Ιστορία της εκκλησίας, που αποτελεί και την ενορία του Καμαρίου, είναι συνδεδεμένη με την μεγάλη και φονική σεισμική δόνηση του 1956. Τότε, το χωριό Μέσα Γωνιά, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο σημερινό Καμάρι, όπου χτίστηκαν κατοικίες (οι λεγόμενοι θόλοι) για την στέγαση των σεισμοπαθών.

Η Μυρτιδιώτισσα,  είναι πολιούχος των Κυθήρων και της Πύλου και η εικόνα της που σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε από ένα βοσκό ανάμεσα στις μυρτιές, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων, στα Κύθηρα. Ο τότε Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κυρός Γαβριήλ που καταγόταν από τα Κύθηρα, προέτρεψε τους κατοίκους να αφιερώσουν την εκκλησία του χωριού στη Μυρτιδιώτισσα, όπως και έγινε.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ιερού Ναού ολοκληρώθηκε το 1968 ενώ πραγματοποιήθηκε επέκταση της βόρειας πτέρυγας κατά την δεκαετία του 1980.

 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου .
Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

 

Το βράδυ η Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς και ο Δήμος Θήρας, διοργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία του χωριού που περιελάμβανε δωρεάν φαγητό και άφθονο κρασί. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες απόλαυσαν παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα, χορεύοντας μέχρι αργά.

 

ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *