ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΟΠΛΙΖΕΤΕ

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΘΗΡΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

 

 

“Ένα δυσκολο περιστατικό που αποδεικνύει στην πράξη ότι το υγειονομικό αεροσκάφος μας  μπορεί -και σώζει- ζωές και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, εκτυλίχθηκε προ ημερών στο Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, μετά την αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Σαντορίνη, σε ένα θέμα που ανέδειξε το “Ράδιο Κρήτη” μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

 

Ο συμπολίτης μας  που υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, καθώς κινδύνευε να χάσει το μάτι του…

Ο οφθαλμίατρος του Βενιζελείου κ. Γιώργος Παππάς, με τον οποίο οι γιατροί από το Νοσοκομείο Σαντορίνης ήρθαν σε επαφή, δέχθηκε να αναλάβει τον ασθενή, ωστόσο, προέκυψε θέμα με τη μεταφορά του, καθώς θα έπρεπε να γίνει αεροδιακομιδή σε χαμηλό υψόμετρο για να μην προκύψουν επιπλοκές με την διαφορά πίεσης…

Άμεσα, διατέθηκε το μονοκινητήριο αεροσκάφος που εδρεύει στη Σαντορίνη – μια δωρεά του Ιδρύματος Νομικού – που καλείται να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνον τους κατοίκους του νησιού, με αεροδιακομιδές από το 1996 έως σήμερα.

Πρόκειται για το ίδιο Ίδρυμα που διαχειρίζεται το τελεφερίκ στο νησί.

Έτσι, ο ασθενής, πράγματι, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου σε περίπου 4 ώρες, υπεβλήθη σε χειρουργείο και τώρα χαίρει άκρας υγείας!

Για τους ίδιους λόγους υγείας του ασθενή, και η επιστροφή στη Σαντορίνη έγινε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, λίγο πιο πάνω από τη θάλασσα”.

 

ΠΗΓΗ: https://santorinipress.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *