ΒΙΝΤΕΟ: ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ;

ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ

 

 

Όποιος έχει αναλάβει θέση ευθύνης σε ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δημόσιος τομέας, ξέρει πως παραλαμβάνει από τον απερχόμενο και παραδίδει στον επόμενο. Για παράδειγμα, ο γράφων στο στρατό, είχε αναγκαστεί να παραλάβει και να παραδώσει -μεταξύ άλλων- και έξι βαριά πυροβόλα με τα παρελκόμενά τους. Λες και θα μπορούσε να τα πάρει και να τα χρησιμοποιήσει ως διακοσμητικά κήπου.

Αυτό φαίνεται, πως δεν θεωρείται σημαντικό παντού. Κατά τη συνέντευξη του σημερινού Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Άγγελου Ρούσσου, αφού ρωτήθηκε για τον εξοπλισμό που είχε αγοραστεί κατά τις θητείες του ως Δημάρχου -με Πρόεδρο του οργανισμού τον κ. Γιάννη Γρατσία- δήλωσε άγνοια. Απαρίθμησε τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό, όπως θα δείτε στο βίντεο, αλλά όπως φαίνεται, αυτά πληρώθηκαν μεν, εξαφανίστηκαν δε. Την προσωπική του περιουσία, μπορεί να την κάνει κάποιος, ότι θέλει. Αλλά τη δημόσια περιουσία;. Εξαφανίζονται οι ευθύνες για την απαξίωση ή απώλειά της με ένα μη σκαλίζουμε παλιές ιστορίες ή δεν παρέλαβα;. Έτσι απλά;.

Υπενθυμίζεται πως πριν χρόνια (14 Ιουνίου 2017) στη σελίδα είχε δημοσιευτεί ένα Βίντεο, με την ανακάλυψη δύο μηχανικών σαρώθρων που είχαν αγοραστεί το 2008. Το ένα ανήκε στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Βρέθηκαν εγκαταλελειμένα και σαπισμένα απέναντι από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Λίγο μετά το ρεπορτάζ, τα ανακάλυψαν και οι αρμόδιοι και τα απέσυραν. Μάλλον το ένα μόνο επισκευάστηκε και μάλιστα κόστισε πολλά η επισκευή του. (το σχετικό Βίντεο ΕΔΩ).

Τα υπόλοιπα μηχανήματα;. Πλωτή μπήγα, φορηγίδα, σκαπτικά-φορτωτές τι απέγιναν;. Κρίθηκαν ακατάλληλα και πετάχτηκαν;. Μεταπωλήθηκαν;. Μετατράπηκαν σε παλιοσίδερα;. Κανείς δεν τα παρέλαβε;. Κανείς δεν τα παρέδωσε;. Κανείς δεν αναρωτήθηκε;. Δηλαδή, τα χρήματα του δημότη, αφήνονται στη λαίμαργη σκουριά ή στην ομιχλώδη αδιαφορία;.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *