ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ “ΘΑΥΜΑΤΑ-MIRACLES” ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΥΤΡΟΥ

 

 

 

 

MIRACLEΤα “Θαύματα του Πύργου”, είναι ταπεινά, σεμνά και λιτά. Και όπως όλα τα θαύματα σχετίζονται με το εφήμερο και την αιωνιότητα μαζί. Αυτό είναι το θαύμα. Η υπέρβαση του χρόνου kaiτων εποχών που όμως δεν αφήνει τίποτα να φανεί παράταιρο, περιττό ή ακαλαίσθητο. Και τα καμπαναριά του Πύργου, είναι μικρά θαύματα, στραμμένα στον ουρανό. Οπτικοί και ηχητικοί δείκτες μαζί. Ο ήχος τους, ορίζει το χρόνο χωρίς να τον τεμαχίζει, η ανόρθωσή τους προς τον ουρανό, δεν περιέχει αλαζονεία, αλλά ταπεινότητα.

Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Φύτρος, αποφάσισε να τα καταγράψει με τον φωτογραφικό φακό. Και όπως συχνά συμβαίνει, αντί να τα “αιχμαλωτίσει” στο χρόνο, αιχμαλωτίστηκε από αυτά. Παρεμβαίνοντας με εικαστικές τεχνικές, όπως ο επιχρωματισμός ή η φωτοεπεξεργασία, τα παρέδωσε με άλλη οπτική. Αλλαγμένα, αλλά και αναλλοίωτα.MIRACLE1

Το αποτέλεσμα, αυτής της πρωτότυπης δουλειάς, εκτίθεται καθημερινά στο εντευκτήριο της Πλατείας του Πύργου, ενώ στα εγκαίνια, μίλησαν ο εικαστικός κ. Χριστόφορος Ασιμής, ο οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Ιάκωβος Ζώρζος, Πρόεδρος της “Εστίας Πύργου” και ο καλλιτέχνης. Παρέστη ο Πυργιανός δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και πολύς κόσμος.

 

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *