ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΜΠΑΡΩΘΗΚΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 

 

 

 

 

Λίγες μέρες πριν, είχε δημοσιευτεί ένα σύντομο βίντεο, με θέμα μια αυτοσχέδια χωματερή που ξεφύτρωσε στο Καμάρι. Δίπλα σε ξενοδοχεία, καταστήματα και κατοικίες. Δεν φιλοξενεί τα τυπικά οικιακά απορρίμματα. Όχι. Δέχεται μπάζα, στρώματα, απομεινάρια ανακαινίσεων, ακόμα και μεγάλους σωρούς με υπολείμματα κλαδεμάτων. Οι αρμόδιοι, παρενέβησαν. Καθάρισαν λίγο και  στη συνέχεια, κλειδαμπάρωσαν το χώρο. Με σιδερένια οικοδομικά πλέγματα, που δεν φυλάνε μεν το οικόπεδο, αλλά τουλάχιστον εμποδίζουν τα σκουπίδια, να δραπετεύσουν.

Οι γνωστοί άγνωστοι όμως είναι πάντα, ένα βήμα μπροστά. Αφού πέταξαν ότι μπορούσαν μέσα στη φυλακή των σκουπιδιών, συνέχισαν να προσφέρουν το θεάρεστο έργο τους και έξω από το πλέγμα. Δείχνοντας περισσότερη φαντασία, αυτή τη φορά. Πέταξαν ας πούμε μια ολόκληρη λεκάνη τουαλέτας, που μόνο μια υπογραφή θα της έλειπε, για να θεωρηθεί Ready-Made έργο ενός επίδοξου Ντυσάν.  Παραδίπλα, κάποιος έκανε την εικαστική αναπαράσταση μιας πόλης που περιμένει βομβαρδισμό, τοποθετώντας μικρά σακιά γεμάτα άμμο για την προστασία από τα πυρά, των άγνωστων εισβολέων.

Φταίει κάποιος;. Ο Χατζηπετρής. Αυτός είναι ο βάναυσος καταστροφέας της αισθητικής και της δημόσιας υγιεινής. Εκείνος που θεωρεί πως θα κάνει τη δουλειά του, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να την ανεχτούν γιατί πρέπει να πληρώσει όλο το κοινωνικό σύνολο για η δική του επιχειρηματική δράση. Ο ίδιος που θα φωνάζει με στεντόρεια φωνή, αν δεν μαζέψουν έγκαιρα τα σκουπίδια που προκάλεσε η δική του αισθητική ακολασία.

 

Στόχος της “δίκαιης” οργής του θα είναι οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας. Που δυστυχώς, δεν του στέλνουν και τσάμπα εργαζόμενους και οχήματα για να κάνει τη δουλειά του φτηνά. Και όσο θα παραμένει ατιμώρητος, τόσο θα ξεσαλώνει. Και όχι μια απλή τιμωρία. Ένα πρόστιμο δηλαδή που θα ανέρχεται σε κλάσμα των χρημάτων που θα του κόστιζε ο περιορισμός της ασυδοσίας του. Χρειάζεται πρόστιμο τσουχτερό και επαναλαμβανόμενο, που θα συνοδεύεται από την υποχρέωσή του να μαζέψει όλα όσα βρίσκονται στην αυτοσχέδια χωματερή. Κι ας μην είναι όλα δικά του. Κι ας μην ξεκίνησε πρώτος. Μόνο έτσι θα γίνει κόσμιος και φύλακας της καθαριότητας. Αν θεωρηθεί εξ αρχής υπότροπος και οι χρηματικές ποινές θα επαναλαμβάνονται με κάθε διαπίστωση κατάχρησης του δικαιώματος στο καθαρό περιβάλλον.

 

Αλλιώς, θα τα ρίχνουμε πάντα, στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας και τους δύσμοιρους τους εργαζόμενους. Και ο πραγματικός υπεύθυνος, θα κρύβεται πίσω από την ανωνυμία (σιγά μην είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η ταυτότητά του!) ατενίζοντας ικανοποιημένος τον τραπεζικό του λογαριασμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *