ΒΙΝΤΕΟ: ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΤΣΙΠΗΣ “ΕΝΑ -ΑΙΩΝΙΟ- ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΦΥΤΑ”

ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ΖΩΗΣ

 

 

  katsipisΈχετε φάει ποτέ κολιτσάνες;. Αν ναι· καλώς. Αν όχι βεβαιωθείτε πως δεν έχετε αλλεργία στα θαλασσινά. Επίσης· έχετε ακούσει για φυσιογνώστες;. Ηταν μια επιστημονική κατάρτιση, που διασπάστηκε σε πολλούς κλάδους. Ο Σαμψών Κατσίπης, ήταν στην τελευταία φουρνιά, αυτών που αξιώθηκαν να πάρουν πτυχίο σε αυτήν την επιστήμη.

Η σπάνια ικανότητα του Κατσίπη, είναι να μεταμορφώνεται συνεχώς. Να μεταπηδά από τον καταρτισμένο επιστήμονα, στον συγκαταβατικό δημοδιδάσκαλο και πριν καλά-καλά το καταλάβεις, να βλέπεις έναν πιτσιρίκο με κοντά παντελόνια να τρέχει στα χωράφια και με ακόρεστη περιέργεια, να παρατηρεί το κάθε τι. Να το αγγίζει, να το μυρίζει, να το γεύεται. Υπερκινητικός και δραστήριος τη μια στιγμή, καθηλωμένος ώρες ατέλειωτες την άλλη, στην παρατήρηση μιας μικρής αράχνης που -αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τις βασικές αρχές του Δαρβινισμού- έχει πάρει τις αποχρώσεις του λουλουδιού-ξενιστή και στήνει καρτέρι για να καταβροχθίσει, τα διψασμένα για νέκταρ έντομα.

Και σίγουρα, εκείνες τις ώρες της περιπλάνησης, ο Σαμψών Κατσίπης, δεν νιώθει πείνα και δίψα, όχι γιατί τις αγνοεί, αλλά επειδή ξέρει ποιος βολβός ή βλαστάρι, τρώγονται, από ποιο μελιτοφόρο άνθος θα ρουφήξει τη γλυκιά σταγόνα, ποιο χόρτο, κάνει την καλύτερη στρωμνή για να κάτσει αναπαυτικά.

 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η fos λέει:

    Ενας απλός-αγνός Σαντορινιός ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  2. Ο/Η Κώστας Χαριτωμένος λέει:

    Συγχαρητήρια, πολύ απλά και λιτά για τον Σαμψών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *