ΒΙΝΤΕΟ: «ΡΙΧΤΟ ΗΛΙΑ, ΗΛΙΑ ΡΙΧ’ ΤΟ»

ΟΤΑΝ Η ΕΝΟΧΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ

 

 

 

Σήμερα δέχτηκα ένα από  τα πιο παράξενα ( με την έννοια του καταφανούς πανικού του αποστέλλοντος) εξώδικα της δημοσιογραφικής μου ζωής (δεν έχω δεχτεί πολλά). Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλίας Πελέκης, ζητά αντίγραφο της εκπομπής μου της 19ης  Ιουλίου 2018. Δηλαδή της μέρας του τραμπούκικου ξυλοδαρμού του Γ.Χάλαρη, από μέρους του.

Μόνο που η εκπομπή μου έγινε μιάμιση ώρα πριν!. Και στη διάρκειά της δεν υπήρξε ούτε τηλεφώνημα, ούτε παρέμβαση, ούτε καν νύξη για ενόχληση του κ. Προέδρου. Ούτε παρέμβαση από τον ίδιο στον γράφοντα ή τη γραμματεία του σταθμού. Πολύ καθυστερημένα αντανακλαστικά, αν μη τι άλλο.

Αργότερα, (την ίδια μέρα) επέρχεται ο τραμπούκικος ξυλοδαρμός του Πρώην Κοινοτάρχη Οίας, Οίας-Θηρασίας, Υποψηφίου Δημάρχου Θήρας και Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Χάλαρη. Ο οποίος μιλούσε σε άλλη εκπομπή!.

Οπότε κάθε νομοταγής πολίτης – όπως ο γράφων (ούτε κλήση για παρκάρισμα δεν έχω πάρει), αναρωτιέται:

 

Πως στο καλό συνδέονται τα δύο περιστατικά;. Αν δηλαδή  συνδέονται και δεν είναι μια καθυστερημένη αντίδραση, δίκην αντιπερισπασμού.

 

Πιθανές απαντήσεις;. Ο κάθε απλοϊκός άνθρωπος, εξάγει 2 (δύο) συμπεράσματα

 

  1. Η βασισμένη σε αδιάσειστο οπτικό ρεπορτάζ, αλλά σατιρική (η σάτιρα είναι ίδιον των απελπισμένων και δηλώνω παππού μου τον Αριστοφάνη) αναφορά στο Λιμάνι του Αθηνιού όπου:

Σε  μια «φυσιολογική μέρα» επικρατούσε κόλαση (αναρτημένο στο διαδίκτυο).

Κηρύσσεται για 6η ή έβδομη φορά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο το Λιμάνι του Αθηνιού αλλά και ολόκληρη η Δημοτική Κοινότητα Πύργου – Καλλίστης. .

Ο κ. Σακέλλης Πρόεδρος των εφοπλιστών Ακτοπλοϊας λέει : «στη Σαντορίνη τα πλοία εξυπηρετούνται μάλλον τυχαία και χάρις στις ικανότητες των ναυτικών μας».

 

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας (εγκαλώντας τον γράφοντα) σημειώνει: «ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΜΕ ΌΤΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ…. ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΊΟ.
ΈΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΆΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΗΛΙΕΡΗ ΤΟΥ!!!
ΌΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΚΡΥΦΟ ΣΧΈΔΙΟ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ “ΚΟΡΕΣΜΟΎ” ΚΑΙ “ΥΠΈΡΤΟΥΡΙΣΜΟΥ” ΜΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ.
ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ!!!!
“ΑΛΛΑ”
Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Κ ΖΩΡΖΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΩΝΎΜΩΝ ΑΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ!!!!».  Καθώς επίσης και για πολλαπλές αναθέσεις μελετών στο ΙΔΙΟ γραφείο, ενώ τα προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα. https://www.facebook.com/antonis.sigalas.927

 

Οι φορείς του τουρισμού κατηγορούν τον γράφοντα, για αδράνεια (δημοσιογραφική), σε σχέση με την πλήρη απαξίωση όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων (13 τον αριθμό) του νησιού.

 

Έχουμε παλαιότερα ρεπορτάζ για  διαλυμένες όζουσες τουαλέτες (ουδέποτε αμφισβητήθηκαν), διαλυμένα κλιματιστικά (ουδέποτε αμφισβητήθηκαν), για επικίνδυνες ρωγμές στο πεδίο του λιμένος (φτάνουν οι φωτογραφίες, τα βίντεο και μαρτυρίες αξιόπιστων ανθρώπων για την πιστότητά τους).

 

Όσο για τα υπόλοιπα λιμάνια;. Κι εκεί υπάρχει υλικό. Καθόλου κολακευτικό για το νησί.

 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ Νούμερο 2 και σοβαρότερη: Το εξώδικο του κ. Πελέκη, παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς πως στόχος της οργής του εκείνη τη μέρα δεν ήταν μόνο ο Χάλαρης, αλλά και ο γράφων. Δηλαδή από τύχη δεν δέχτηκα τις «θωπείες» του, επειδή απλώς  έλειπα.

 

 

Εξουσιοδότησα ασμένως τους συναδέλφους να παραλάβουν το εξώδικο.

 

Αναμένω πλέον να διαλευκανθεί:

  1. Γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου σε ξυλοδαρμό, ενώπιον μαρτύρων (Ξέρω πως δεν φταίει η αστυνομία).
  2. Γιατί συγχέονται 2 εκπομπές τη στιγμή που στην πρώτη (ανοιχτά τα μικρόφωνα στους πάντες), δεν έγινε ουδεμία διαμαρτυρία, νύξη ή όχληση.
  3. Ελπίζω, υπερασπιστές του κ. Πελέκη να μην είναι εταιρεία σχετιζόμενη με το Λιμενικό Ταμείο ή συγγενικό του πρόσωπο ή και τα δύο. Είναι δική του υπόθεση πλέον.
  4. Γιατί δεν αντέδρασε νωρίτερα, παρά το έκανε μετά τον ξυλοδαρμό του Γ. Χάλαρη και την προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου στη δικαιοσύνη;.
  5. Γιατί ενώ η πράξη του την καταδίκασε ο ίδιος ο Πολιτικός του Προϊστάμενος, ο Δήμαρχος, αντί μιας ευπρεπούς συγγνώμης, επιμένει στην επίθεση;.
  6. Στις δημόσιες ύβρεις που παρέθεσα στο παρελθόν (σταχυολογώ), μου δίνει το ελεύθερο να κάνω κάτι που έχω δεσμευτεί ηθικά ότι δεν θα κάνω;. Δηλαδή «Πορδή, τσάμπα Μάγκας», μπουρδολόγος, μαζί με έμμεσες απειλές κατά της ακεραιότητάς μου;. Να το κάνω κύριε Πελέκη;. Με αποδεσμεύετε ηθικά;. Να προσφύγω στη δικαιοσύνη;.

Και μη μου πείτε κύριε Πελέκη, πως απλώς συνέπεσαν τα γεγονότα!,

Εδώ λοιπόν κολλάει και το Βίντεο από τον Βούλγαρη: «Ηλία Ριχ’ το».

 

ΥΓ. Δεν ζητώ εκδίκηση, αλλά και δεν ανέχομαι εκφοβισμό. Όσους «πολιτικούς προστάτες» κι αν επιστρατεύσουν. Ας έρθουν καταπρόσωπο και ενώπιον μαρτύρων να μου τα πουν. Δεν άλλαξα ούτε ηθική, ούτε συνήθειες, ούτε στέκι για καφέ. Κυρίως, δεν θα αλλάξω τη συνείδησή μου. Την έχω πληρώσει ακριβά για να κοιμάμαι στοιχειωδώς τα βράδια!. Γιατί όλα, είναι δρόμος. Κι ο καθείς διαλέγει τον δικό του.  

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *