ΒΙΝΤΕΟ-PODCAST: Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΛΟΥ”

 

 

  Ο Γιάννης Μπουτάρης, είναι από τους ανθρώπους που γράφουν ιστορία. Αλλά, πρώτα τη γνωρίζουν. Και τη γνωρίζουν καλά. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε, εξέλιξε και απογείωσε την οινοποίηση στην Ελλάδα. Ανέδειξε την ποιοτική διάσταση του Σαντορινιού Ασύρτικου.

  Και επίσης, εκείνος που ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατανόησε όσο κανείς άλλος, πως αυτή η πόλη. Η Συμβασιλεύουσα και συμπρωτεύουσα, είναι ένα παλίμψηστο πολιτισμών, λαών, τέχνης και πολιτισμού.

 

  Με τους «αλλουβρέχηδες εθνικιτζήδες» (όρος του Σκαρίμπα στο τελευταίο μήνυμα του), να είναι οργισμένοι μαζί του. Κι εκείνος να τους αγνοεί, να δουλεύει και να χορεύει στο ρυθμό των αιώνων.

 

  Η Μαρία Μαυρικάκη, πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Θήρας, τον έπεισε. Κατέγραψε τις αφηγήσεις του, και τις μετέτρεψε σε ένα όμορφο βιβλίο. Διψάς, να το διαβάσεις.

 

  Ότι ακολουθεί, είναι μια αφήγηση του Μπουτάρη στον Santorini Fm 106.4. Και κάποια στιγμή, ο αναμορφωτής της οινο-ποίησης στη Σαντορίνη. Ο οραματιστής και δημιουργός τους ενός από τα 10 καλύτερα μικρά οινοποιεία του κόσμου (στη Σαντορίνη, είναι), ίσως πρέπει να γίνει επίτιμος δημότης. Το ελάχιστο δηλαδή!.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *