ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1956

Η ΕΠΙΠΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΖΩΡΖΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ TOY N. ΚΟΡΑΚΑΚΗ

  ΣΕΙΣΜΟΣ_ΠΥΡΓΟΣΕίναι πραγματικό προνόμιο για ένα τόπο να έχει ανθρώπους νέους, σπουδασμένους και ανήσυχους. Όχι για να αποκτήσουν χρήμα- κάτι θεμιτό- αλλά για να προσφέρουν. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Είναι μάλιστα ακόμα πιο σημαντικό, να θέτουν αφιλοκερδώς την επιστημονική τους κατάρτιση, στη διάθεση του νησιού. Ένας από αυτούς, είναι ο υποψήφιος διδάκτορας αρχαιολογίας κ. Λευτέρης Ζώρζος. Αφού κατάφερε και ανασύνθεσε μια μεγάλη αλλά άγνωστη ιστορική πτυχή, υπηρετώντας τη θητεία του στη Σύρο, όπου ίδρυσε ένα Μουσείο για το μεγαλύτερο Ορφανοτροφείο της Μεσογείου, κάνει τώρα μια δεύτερη θητεία στη Σαντορίνη.

Ψάχνει, ερευνά, τεκμηριώνει, παρουσιάζει και συνεχίζει ακούραστα. Τελευταίο λαμπερό προϊόν της ακάματης έρευνάς του, είναι η πληρέστερη καταγραφή του σεισμού του 1956 που έχει γίνει ποτέ. Παρουσιάστηκε στον Πύργο. Συνοδευόμενη από ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ, του Νίκου Κορακάκη.

Οι λέξεις, περιττεύουν. Και μόνο τα μάτια του Βαγγέλη Σορώτου, όταν διηγείται τις τραγικές στιγμές και μέσα τους είναι χαραγμένη η αιωνιότητα, συγκλονίζουν

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΑΖΙ

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Βασιλης Νομικός λέει:

    Αγαπητε Κε Πρασσο, το βιντεο απο το 25:40 εχει μονο ήχο και την παγωμενη εικονα του αγαπητου Κου Ασιμή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *