ΒΙΝΤΕΟ: ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ SAF

 

 

  Στο Santorini Arts Factory, εγκαινιάστηκε μια πολύ όμορφη έκθεση παιχνιδιών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Βασικός κορμός της, η ανεκτίμητη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Εμμανουήλ Λιγνού. Το ξεχωριστό όμως σε αυτήν την έκθεση -πέρα από το επιμελημένο και κατατοπιστικό στήσιμο- ήταν πως η μεγάλη αυλή του SAF μετατράπηκε σε παλιά αλάνα. Παιδιά όλων των ηλικιών, βρέθηκαν εκεί και έπαιξαν με σχεδόν ξεχασμένα παιχνίδια, όπου κυριαρχούσε η ομαδικότητα, η επιδεξιότητα και ο αυτοσχεδιασμός.

Αλλά το πιο όμορφο, από όλα, είναι πως τα μεγαλύτερα παιδιά, αντί να αφεθούν σε μια νοσταλγική αναπόληση της τρυφερής τους ηλικίας και να παρατηρούν απλώς, πρωταγωνίστησαν. Κορυφαίος ο Χαράλαμπος Δαρζέντας που θυμήθηκε και δίδαξε τους κανόνες στα παλιά παιχνίδια του Εμπορείου. Ο “επαγγελματίας παιδί” (κατά την καταπληκτικό χαρακτηρισμό της Μαργαρίτας Καραμολέγκου) Σαμψών Κατσίπης σε μια σχεδόν ζογκλερική παράσταση με τη σβούρα.

Ο Χριστόφορος Ασιμής, η Ειρήνη Κωχ, ο Ιάκωβος (Μάκης) Ζώρζος, η Ρούλα Φραγκάκου, οι Ιδρυτές του SAF Πέτρος και Βάλι Νομικού, σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν να παίζουν. Στην αρχή λίγο διστακτικά, αλλά μετά τους συνεπήρε τόσο το παιχνίδι, που λίγο ακόμα και θα άρχιζαν να κατηγορούν τους αντιπάλους για “ζαβολιές”. Οι οποίες ευτυχώς δεν έγιναν!. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η έκθεση του SAF, ήταν ο απόλυτος ορισμός της διαδραστικής εκδήλωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *