ΒΙΝΤΕΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ, “ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ”

 

 

 

 

Μια ιστορική μέρα. Μια ιστορική δικαίωση. Για τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών, για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond. Για κάποιους που πάλεψαν στη Σαντορίνη. Για τον Στέλιο Παπανδρεόπουλο, για τον Δημοσθένη Μπακόπουλο και τους συνεργάτες του, στη Δημόσια Αρχή Λιμένων.

 

Για όσους, το “δεν γίνεται”, ήταν απλά, μια αναπόδεικτη πρόφαση. Ομόφωνα λοιπόν. Ανέλκυση. Φυσικά. Μέχρι κάποιοι να αποδείξουν, πως “δυστυχώς δεν γίνεται”. Δύο εταιρείες κολοσσοί, είπαν “μπορούμε να το κάνουμε”.

 

Άρα, γίνεται. Και το τοπικό αντιπροσωπευτικό μας σώμα, αποφάσισε πως αυτό το ΝΑΙ, θα το υποστηρίξει. Φυσικά, θα γίνουν παιχνίδια. Αλισβερίσια. “Ναι μεν, αλλά”. Όμως αν θέλει η Σαντορίνη, να μη δει άλλα κουφάρια στο βυθό της, πρέπει να πάει μέχρι τέλους την απόφαση. Επιτέλους!. “Ο ρυπαίνων (πρέπει να) πληρώνει”.

Οι αντιδράσεις;. Αναμενόμενες;. Οι απαντήσεις του τύπου: “ναι, αλλά η κρουαζιέρα θα δεχτεί πλήγμα”, επίσης. Το “μη μιλάμε γιατί θα βλάψουμε τον τουρισμό”, μια φοβική σαχλαμάρα. Εθνικό -άρα και τοπικό- θεωρείται ότι είναι αληθινό. Κάποιος Διονύσιος Σολωμός, το είπε. Περίπου. Απλώς, να μην είναι μια “περίπου” απόφαση, αυτή που έλαβαν οι τοπικοί μας εκπρόσωποι. Η Ιστορία, θα είναι αμείλικτη.

Και η Ιστορία, δεν τιμωρεί. Απλώς, απαξιώνει καγχαστικά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rSX7L-i0rKo&feature=share&fbclid=IwAR3aD2TaHJnLHceK5_MThP7G10qsBnCyCxVLfm6MACACpKPwe0Ok5T8d1Xo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *