ΒΙΝΤΕΟ: Η ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΕΡΓΟ- ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ 9 ΜΗΝΕΣ, ΟΧΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ

 

 

 

“Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες κτιριακές εργασίες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Εμπορείου, αναμένουμε τις προσλήψεις του προσωπικού και την παραλαβή του εξοπλισμού για την άμεση λειτουργία του.

Το χρονικό του βρεφονηπιακού σταθμού.

 

 

Η κατασκευή του φέροντος οργανισμού (μπετά) του κτιρίου ξεκίνησε το 1997 με την υπ’ αριθμ 117/1997 οικοδομική άδεια. Μετά την αποπεράτωση των σκυροδετήσεων οι εργασίες διεκόπησαν για αρκετά χρόνια. Το 2011, με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής του κ. Ζώρζου επιδείχθηκε εκ νέου ενδιαφέρον για το έργο αυτό. Διαπιστώθηκε ότι το έργο είχε κατασκευαστεί σε λάθος οικόπεδο από αυτό που είχε δωριθεί για τον σκοπό από την οικογένεια Νούσια, καθώς και ότι το 1998 είχαν πραγματοποιηθεί αυθαίρετες επεκτάσεις στο ισόγειο και υπόγειο χώρο του σταθμού.

 

Το 2012 ο Δήμος Θήρας ζήτησε από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου να προβούν σε διαδικασία ανταλλαγής των όμορων οικοπέδων έτσι ώστε να μην γκρεμιστεί ο φέρον οργανισμός που είχε ήδη χτιστεί. Παράλληλα εκδόθηκε η 36/2012 άδεια για την νομιμοποιήση των αυθαιρεσιών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των οικοπέδων με την κ. Τόνια Νούσια , την οποία και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την συνεργασία της, τον Μάρτιο του 2016 η τεχνική υπηρεσία εξέδωσε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

Ωστόσο τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ1157Β/2017) η οποία έβαλε νέους κανόνες και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας. Λόγω της σοβαρότητας του έργου, κρίθηκε σκόπιμο να ελεγχθεί εκ νέου η στατική επάρκεια του κτιρίου καθώς οι σκυροδετήσεις είχαν πραγματοποιηθεί προ 18 ετών. Εν τέλει συμπεριλήφθηκε η στατική ενίσχυση του κτιρίου στη νέα μελέτη η οποία λάμβανε υπόψη της και τα νέα κτιριολογικά δεδομένα που αφορούσαν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2017 και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου ΕΣΠΑ 2014-2020) με αρχικό προϋπολογισμό 2.150.000€

 

 

Λειτουργικά χαρακτηριστικά

Ο σταθμός είναι συνολικά 940μ2 και περιλαμβάνει:
• δύο αίθουσες ύπνου βρεφών
• δύο αίθουσες ύπνου νηπίων με τους χώρους υγιεινής, αποθήκες και λινοθήκες.
• Έναν μεγάλο κεντρικό χώρο απασχόλησης των παιδιών στον οποίο είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν και διάφορες εκδηλώσεις καθώς στο σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για χώρο σκηνής.
• Γραφεία προσωπικού
• κουζίνα-τραπεζαρία
• βοηθητικούς χώρους.

Μπορεί δε να φιλοξενήσει 75 νήπια και 25 βρέφη. Στον περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει προφυλαγμένος χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά και πρόσβαση ΑΜΕΑ.

Το έργο αυτό, πάγιο αίτημα των κατοίκων του Εμπορείου και της Σαντορίνης, επιτέλους ολοκληρώνεται μετά από αρκετά χρόνια, χάρη στην επιμονή και την προσήλωση του επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκου Ζώρζου και των συνεργατών του και ιδιαίτερα της κ. Κατερίνας Καραμολέγκου και κ. Όλγας Γραβάνη, αλλά και τη βοήθεια της οικογένειας των δωρητών οι οποίοι δέχθηκαν την ανταλλαγή των οικοπέδων”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *