ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΚΑΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

 

 

Όποιος ακούει τον όρο «πολεμικές τέχνες» πάει αναμφίβολα το μυαλό του σε μια αδυσώπητη πάλη, όπου το αίμα και η πλήρης εκμηδένιση του αντιπάλου, αποτελούν πρωταρχικό σκοπό. Για τους δε αθλητές, το στερεότυπο είναι: άγριοι, διψασμένοι για αίμα και ανελέητοι.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι!. Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών, είναι άνθρωποι, ήρεμοι, συγκροτημένοι, ευγενείς αυτοκυριαρχημένοι και σπάνια θα εμπλακούν σε καβγά. Και ο νεαρός Γιώργος Ζήκας, είναι αυτό ακριβώς. Ένα ήρεμο, ευγενικό και ντροπαλό παιδί που διαπρέπει στο Τάε- Κβο- Ντο. Καμιά σχέση με τον- συνήθως θρασύδειλο- νταή της γειτονιάς. Η ευγένεια του- και ο γράφων τον ξέρει από μικρούλη- είναι παροιμιώδης. Η προθυμία του, προς μίμηση. Η ηρεμία και η αυτοκυριαρχία του, αξιομίμητες.

Τώρα, το πώς αυτό παιδί κυριαρχεί σε ένα τόσο δύσκολο άθλημα και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αξιοπερίεργο. Έτσι;. Μάλλον όχι. Γιατί μιλώντας με τον ίδιο και την πρωταθλήτρια και προπονήτριά του, Μαρία Τσουκνίδου, ανακαλύπτει κάποιος πως τα στερεότυπα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα, είναι πως πρόκειται για μια άσκηση πειθαρχίας, μια δυναμική χορογραφία και μια μάχη που ο καλύτερος δεν είναι ο πιο άγριος και αιμοβόρος, αλλά ο πλέον ήρεμος, συγκρατημένος και ταλαντούχος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *