ΒΙΝΤΕΟ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

Το Σάββατο ο Ν. Συρμαλένιος,  συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, όπου κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το ζήτημα της κατοικίας για τους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και το λοιπό προσωπικό. Επισημάνθηκε φυσικά ότι χωρίς την επίλυσή του δεν θα μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και γι΄ αυτό έκαναν έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις να βρεθεί και να δρομολογηθεί άμεσα λύση.

Επόμενη συνάντηση ήταν με τους «Πολίτες της Οίας», όπου το κύριο θέμα ήταν η ύπαρξη μόνιμης αστυνόμευσης και η ύπαρξη συνολικά ελεγκτικών μηχανισμών για να ελεγχθούν σε σημαντικό βαθμό οι κάθε είδους παρανομίες (κυκλοφοριακό, δημόσιοι χώροι, πολεοδομικές αυθαιρεσίες, χώροι διάθεσης απορριμμάτων κλπ.). Σε αυτά τα ζητήματα ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε ότι η στελέχωση των υπηρεσιών θα προχωρήσει τώρα περισσότερο διότι από 1/1/2019 ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεις γίνεται 1/1, δηλαδή δεν θα ισχύει πλέον το 1/5. Όμως απαιτείται και η επιτάχυνση των διαδικασιών, γιατί οι ανάγκες είναι πιεστικές. Ταυτόχρονα επεσήμανε πάλι την απόλυτη ανάγκη επίλυσης του θέματος κατοικίας, διότι και στο θέμα των αστυνομικών, υπήρξε και αυτό το καλοκαίρι σοβαρό πρόβλημα που ανάγκασε τη γενική αστυνομική διεύθυνση να πάρει πίσω αρκετές εποχιακές μετακινήσεις. Επίσης, ο Νίκος Συρμαλένιος ενημέρωσε τους «Πολίτες» ότι για το θέμα της αστυνόμευσης εντός των ημερών θα καταθέσει μέσω βουλής Αναφορά προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Το Σάββατο επίσης παρευρέθηκε στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο Βόθωνα, προσκεκλημένος από την οικογένεια του Άγγελου Ρούσσου.

Τέλος, την Κυριακή παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι Volcano και στο Δημήτρη Πράσσο.  Σε απάντηση του σχετικά με την προσάραξη του εμπορικού πλοίου «Νέαρχος» στη Νέα Καμμένη, είπε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά ανησυχία, διότι από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν το θέμα με την επιτόπια παρουσία τους τόσο στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, όσο και ο περιφερειάρχης του λιμενικού σώματος. Ήδη ολοκληρώθηκε η απάντληση των καυσίμων καθώς και η μεταφορά των βυτιοφόρων και επίκειται η ρυμούλκηση του σκάφους σε ναυπηγείο για επισκευή”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *