ΒΙΝΤΕΟ: Δ. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ SEA DIAMOND

ΝΩΘΡΟΤΗΤΑ Ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

 

 

 

Τι είναι αυτό, που ανάγκασε το Συμβούλιο της Επικρατειας (ΣτΕ) να επιβάλλει πρόστιμα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας;.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και πρώην επικεφαλής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων κ. Δημοσθένη Μπακόπουλο, πρόκειται για αδράνεια που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Θα αρκούσε σύμφωνα με τον κ. Μπακόπουλο, να εκδώσουν την εντολή ανέλκυσης και πλέον οι υπαίτιοι, έπρεπε να συμμορφωθούν. Αντί γι αυτό παρουσιάστηκε ένα  υπέρογκο κόστος 1 δις ευρώ, ως επιχείρημα, τη στιγμή που η τότε ΔΑΛ είχε εκτιμήσεις από ενδιαφερόμενες εταιρείες για ανέλκυση που θα στοίχιζε 180 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά το κόστος, από τη στιγμή που δεν επιβαρρύνει το ελληνικό κράτος αλλά τον ιδιοκτήτη του ναυαγισμένου κροαζιερόπλοιου, δεν έχει σημασία. Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, προβλέπει σαφώς: “Ο ρυπαίνων πληρώνει”.

Άρα;. Ο φόβος μήπως ένα εγχείρημα τέτοιου κόστους θα αύξανε σημαντικά τα ασφάλιστρα επηρρεάζοντας όλον τον εφοπλιστικό χώρο, ήταν ο γνώμονας γι αυτήν την παράξενη αδράνεια;. Ο κ. Μπακόπουλος, λέει πως ναι. Θα αρκούσε να στείλουν απλώς ένα χαρτί απαίτησης της ανέλκυσης, υποστηρίζει. Τα όσα κατήγγειλε ο άνθωπος που ανάγκασε πολλούς εφοπλιστές να ανελκύσουν, άλλα μικρότερα ναυάγια, χωρίς να χρεωθεί τίποτα το Ελληνικό Δημόσιο, μπορείτε να τα ακούσετε:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *