ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΣΙΜΗΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Ο  ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

  Ο Χριστόφορος Ασιμής, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους. Γόνος παλιάς και ισχυρής οικογένειας της Σαντορίνης, που από τα κλαδιά της βγήκαν πολιτικοί και επιστήμονες, αυτός γοητεύτηκε από τη ζωγραφική. Και μάλιστα από τα δύσκολα. Σπουδαίος αγιογράφος κατ’ αρχήν, με χαρακτηριστικότερο δείγμα της τέχνης του, το τιτάνιο έργο της φιλοτέχνησης του Μητροπολιτικού Ναού Θήρας.

Στην “κοσμική” ζωγραφική, πάλι, διάλεξε τους πιο δύστροπους συμμάχους. Το παράξενο λευκό της Σαντορίνης και το σκληρά διαυγές φως του Αιγαίου. Τα έργα του κοσμούν πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πριν λίγα χρόνια, βρήκαν το κατάλληλο “σπίτι” στο νησί. Την καταπληκτική γκαλερί ΑΚ, όπου ανασαίνουν και αποδεικνύουν, πως ένα από τα πλέον φωτογραφημένα και ζωγραφισμένα τοπία του κόσμου, παίρνει μια άλλη διάσταση όταν αποτυπώνεται από τη ματιά και το χρωστήρα, ενός μεγάλου δασκάλου της ζωγραφικής, όπως ο Ασιμής.

Ο ίδιος μιλά στην κάμερα, για τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική, για την οικογένεια, τα παιδικά του χρόνια και τους δασκάλους του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Περιτριγυρισμένος από καμβάδες, χρώματα και ημιτελείς πίνακες, που τα αγγίζει με μοναδικό τρόπο, όταν φτάνει η στιγμή, όπου μια πινελιά, τους δίνει ζωή και τα κάνει έργα που κάθε συλλέκτης ή φιλότεχνος θα ήθελε να έχει στον προσωπικό του χώρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *