ΒΙΝΤΕΟ: Α. ΜΑΚΑΡΗΣ, ΕΝΑΣ “MASTER”

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΗΛΟΥ, ΖΕΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Φωτό: Ouri Sasson

Φωτό: Ouri Sasson

Θα χρησιμοποιήσω τη φράση του φίλου μου, ισραηλινού σκηνοθέτη Ouri Sasson, που χωρίς να καταλαβαίνει γρυ ελληνικά, κατέγραψε όλη τη συνέντευξη με τον Αντρέα Μάκαρη. “He is a f@@@ing master!!”, είπε αφού ολοκληρώθηκε το γύρισμα. Με τα μάτια ορθάνοιχτα από την έκπληξη.

  Μέχρι να μπω στο αυτοκίνητο, σχεδόν τραύλιζε από θαυμασμό, για τον Μάκαρη. Περιορίζομαι σε αυτό. Αντρέας Μάκαρης. Μια μορφή με βιβλικά χαρακτηριστικά. Πραγματικός δεξιοτέχνης.

  Ένας μάστορας και καλλιτέχνης. Συνεχιστής μιας μακράς οικογενειακής παράδοσης. Μα πάνω από όλα, εκπληκτικός γνώστης της ιστορίας της τέχνης που υπηρετεί και κοσμεί το νησί, με την παρουσία του, εδώ και πολλά χρόνια.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Γιώργος Δεδούσης λέει:

    Ο Μάκαρης αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό. Η γιαπωνέζική κοινωνία και το κράτος αυτούς τους δασκάλους τους τιμά στην αιωνιότητα. Η Ευσταθία Γεωργοπούλου Σαλτάρη ,Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και κεραμίστρια με πολλή επιμονή και υπομονή εφέτος κατόρθωσε επιτέλους να δημιουργηθεί στη ΣΚΤΧ τμήμα αγγειοπλαστικής. Στην Τουρκία βέβαια υπάρχει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Ωραία εκπομπή !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *