«ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ

 

 

 

Γ. Βακόνδιος- Πολιτευτής Κυκλάδων-Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ

«Το δημοσιογραφικό λειτούργημα μας δίνει τη δυνατότητα να πληροφορούμαστε τις θέσεις και απόψεις των «λειτουργών» της εξουσίας.

 

Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε από την γερμανική Die Welt τις απόψεις του Τσίπρα, από τα Ελληνικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του κ. Δ. Καμμένου για τις απόψεις του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου και από την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ τις θέσεις του Αντώνη Συρίγου στην πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία.

 

Ο Τσίπρας δηλώνει θαυμαστής της Μέρκελ ξεχνώντας το «γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ» με οξφορδιανή προφορά.

 

Επικαλείται τα καλά λόγια του ΟΟΣΑ για την κυβέρνηση του, ξεχνώντας, τις απόψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον συγκεκριμένο οργανισμό και την «εργαλειοθήκη» του.

 

Υποστηρίζει ότι υπάρχει στην Ελλάδα «αίσθημα κανονικότητας» προσπαθώντας να ξεχάσει τα υφιστάμενα capital controls, την ανομία που επικρατεί και τις προσπάθειες ελέγχου της δικαιοσύνης και των ΜΜΕ.

 

Δηλώνει ότι θα εφαρμοστούν τα σημεία της περσινής συμφωνίας με τους Εταίρους της Ευρωζώνης, αποκρύβοντας ότι καθημερινά στην Ελληνική τηλεόραση διάφοροι βουλευτές της πλειοψηφίας, αφήνουν υπονοούμενα περί μη περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου, που ίδιοι επαναψήφισαν για να τις εμπεδώσουμε όλοι μας.

 

Θεωρεί ότι η παραμονή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα θα εξυπηρετούσε την αξιοπιστία της Ελλάδας, ξεχνώντας τις δηλώσεις του ίδιου και του Καμμένου για το τρισκατάρατο ΔΝΤ.

 

Ακόμη και μάρτυρας υπεράσπισης του Ανδρέα Γεωργίου, θα πήγαινε αν τον καλούσε το δικαστήριο.

 

Στη συνέντευξη Τσίπρα βεβαίως αποσιωπούνται τα έργα και οι ημέρες του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απλώς αναφέρεται κάτι σαν «mea culpa» για το τραγικό δημοψήφισμα, που παρολίγο να οδηγήσει στο Grexit.

 

Προφανώς κανείς δεν εκπλήσσεται από τη μεταμόρφωση Τσίπρα.

 

Από ότι φαίνεται η διαπραγμάτευση περί «καθαρής εξόδου» έχει θαμπώσει σημαντικά, κυρίως σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για το χρέος και ο Τσίπρας, θεώρησε, ότι μια «έκτακτη εμφάνιση» με τη στολή του φιλοευρωπαίου θα μπορούσε να τον βοηθήσει.

 

Την ίδια στιγμή όμως μαθαίνουμε ότι στο εσωτερικό, ο «Μακεδονομάχος» Πάνος Καμμένος, ο υπερασπιστής των ιδεωδών της πατρίδας, υποστήριξε στην κοινοβουλευτική του ομάδα την εισήγηση Παπαχριστόπουλου.

 

Ο Παπαχριστόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι σε συνεννόηση με τον Τσακαλώτο, πρότεινε να προχωρήσει η συμφωνία για την ΠΓΔΜ, διότι θα υπήρχαν ανταλλάγματα σε ότι αφορά το χρέος, τις συντάξεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

 

Αυτά υποστήριξε δημόσια ο Δ.Καμμένος για τον μέχρι τώρα πρόσφατο πρόεδρό του Πάνο Καμμένο.

 

Εν ολίγοις πρόκειται για μία κανονική πωλισιακή διαδικασία για να κρατήσουν τις θεσούλες του και τις καρέκλες τους.

 

Την ίδια μέρα ο κυκλαδίτης βουλευτής Αντώνης Συρίγος με «πολιτικά καθαρό τρόπο» πήρε θέση και για την Ελληνική οικονομία.

 

Μας λέει ότι στόχος τους είναι ένα κράτος επί του οποίου δεν οικοδομείται μόνο η ευδαιμονία (δεν διευκρινίζει εάν εννοεί τη δική τους ή των πολιτών), η πρόοδος (του κόμματος ή της χώρας;) αλλά και η ισχύς του.

 

Τη δική μας ευδαιμονία την είδαμε: υπερφορολόγηση, κατάργηση νησιώτικου καθεστώτος ΦΠΑ, capital controls και δουλειές των 250 ευρώ.

 

Είδαμε και την πρόοδο: Μείωση ιδιωτικής κατανάλωσης, μείωση επενδύσεων, κομματισμός του κράτους κλπ.

 

Για την ισχύ, μας τα είπε ο Δ.Καμμένος.

 

Ξεπουλάμε όνομα, εθνότητα και γλώσσα στον Ζάεφ για να μας συμπαθήσει η Μέρκελ και η τρόικα μπας και κρατήσουμε τις καρέκλες.

 

Επομένως, σε μία μέρα έχουμε τον Τσίπρα εξωτερικού, τον Καμμένο εσωτερικού και τον Συρίγο Κυκλάδων.

 

 

Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Υπεύθυνος υποτομέα ακτοπλοΐας Ν.Δ.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *